CES 2019: a Swift 7 fogyott, a Triton széria pedig visszatért az Acernél

A Predator Triton 900-zal egy igazán különleges gamer-csúcsnotebookot sikerült létrehozni.

Az Acer elkészült az IFÁ-n még csak prototípusként bemutatott, új generációs Swift 7-tel, amely 890 grammos tömegével és minden oldalon kevesebb, mint 3 mm-es kerettel körbevett, 14 hüvelykes kijelzőjével már tényleg szürreálisan kicsi és könnyű – ez már valóban a pehelysúlyú kategória. Jó hír ráadásul, hogy végre nem a hetedik generációs Core Y processzor dolgozik a gépben, hanem a Core i7-8700Y-ra számíthatnak azok, akik megvásárolják majd ezt a tényleg hihetetlenül apró és könnyű szerkezetet.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Ami a további elemeket illeti, SSD-ből egy legfeljebb 512 GB-os példány, RAM-ból pedig maximum 16 GB LPDDR3 választható. A gyártó mindezzel 10 óra üzemidőt ígér, amit állítólag egyszerűbb használat során is képes produkálni a notebook, nem csak üresjáratban láthatjuk. Fejlesztettek egyébként a csatlakozókon is: a kínálat persze nem nőtt, kombinált hangcsatlakozó és két Type-C konnektor fért csak el a 9,95 mm vastag éleken, de ez utóbbiak támogatják a Thunderbolt 3-at.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Végül, de nem utolsó sorban a kijelzőről is említsük meg, hogy 14 hüvelykes képátlón Full HD felbontást kínál, érintésérzékeny és Gorilla Glass védi.

Hirdetés

Az új, teljes nevén Swift 7 SF714-52T-nek nevezett noteszgépet Európában áprilistól vásárolhatjuk majd meg, a legkisebb konfiguráció (8 GB RAM, 256 GB SSD) 1799 euróba kerülhet.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A játékosokra koncentrál két másik újdonság, a Predator Triton 500 és 900. A korábbi Triton 700 nyomdokain haladva két meglepően vékony (az 500-as modell 17,9 mm, a jóval nagyobb és erősebb 900 pedig 23,8 mm), de teljesítményben kifejezetten combos gépet kapunk. A kisebbik modell külsőre nem is lett igazán extrém, tulajdonképpen egy vékonyított Heliosnak tűnik. Tömege 1,9 kg, ami a kategóriában nem rossz, belül pedig nyolcadik generációs Core i7 processzorokig, GeForce RTX 2080-ig, RAID 0-ba kötött PCIe SSD-kig és 32 GB memóriáig mehetünk el. Kijelzője 15,6”-es, G-Sync technológiát támogató és 144 Hz-es maximális képfrissítésre képes. A noteszgép Európában februárban jelenik meg, induló ára 2000 euró.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Nem kicsit különlegesebb a Triton 900, amely gyakorlatilag az új csúcsmodellként jelenik meg az Acer gamer notebookjainak sorában. A hatalmas, de átforgatható kijelzővel szerelt gép felépítése ismerős lehet a Triton 700-ból, hiszen billentyűzetét a csuklótámaszon előre húzták, az viszont újdonság, hogy a tapipad a numerikus rész helyére került, méghozzá úgy, ahogy a 21X-en is történt ez. Ellentétben viszont azzal, itt a numerikus gombokat virtuális formában kapjuk viszont.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Visszatérve a képernyőre, ez 4K-s felbontású, G-Sync technológiával kompatibilis, meghajtásáról pedig a csúcsmodellben a GeForce RTX 2080 gondoskodik, nyolcadik generációs Core i7-tel, több NVMe SSD-vel, valamint akár 32 GB memóriával támogatva. Az oldalából kihajtható „extra” USB-hez egy vezeték nélküli, Xbox kontrollerekhez tartozó vevőegység csatlakozik, így a PC-s játékok ilyen vezérlővel is játszhatóak vele.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A Predator Triton 900 európai megjelenésére márciustól számíthatunk, ára 4199 eurótól indul felfelé.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Magyarországon kevésbé izgalmas, de érdekesség a negyedik újdonság, a méretes, Full HD felbontású, opcionálisan érintésérzékeny, 15,6”-es kijelzővel érkező Chromebook 315, amelyben a legújabb AMD A4-9120C vagy A6-9220C APU-k dolgoznak, integrált Radeon grafikus vezérlővel, továbbá teljes összeállításban 8 GB RAM-mal és 32 GB eMMC tárolóval. A friss windowsos gépeken edződött szemnek szokatlan lesz a kijelző és a billentyűzet körüli vastag káva, de az jó, hogy két oldalán egy-egy Type-C és Type-A USB port található, emellett pedig hangcsatlakozót és kártyaolvasót kapunk még. Megjelenés? Az EMEA régió áprilisra, valamint 349 eurós ajánlott induló árra számíthat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés