CES 2019: legendák élednek újra az Alienware-nél

Az Dell rengeteg újdonságot mutatott be, de a legnagyobb hangsúlyt most a gamer notebookok kapták.

Hirdetés

A Dell nem aprózta el a CES-t, elég sok új terméket kiállítottat, de a fő helyen most a játékosoknak tervezett noteszgépek álltak – azok között is kiemelve az Alienware almárka termékeit. Ezen közül egy modellre hívnánk fel igazán a figyelmet, ez pedig a legendás Area 51 asztali PC mobil utódja, az Area-51m, amely az új „Legend” dizájnt kapta, és gyártó hangsúlyozza, hogy egy igazi asztali gépet helyettesítő notebookról van szó, ennek minden előnyével és hátrányával.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Ez utóbbi persze egyértelműen a méretre és a tömegre vonatkozik: az 51m 410 x 403 x 42 mm-es és 3,9 kg tömegű, ezt pedig tovább növeli majd a működéshez szükséges két combos tápegység is. Az így kapott, felszereltségtől függően 360-510 wattnyi teljesítmény arra kell, hogy a csúcsmodellben megjelenő Core i9-9900K, 64 GB RAM, háromféle adattároló és GeForce RTX 2080 GPU-k bőven el legyenek látva árammal.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Érdekesség, hogy a gépben nemcsak a RAM és az adattároló, de a CPU és a GPU is cserélhető, tehát elvileg későbbiekben az Area-51m fejleszthető lesz. Azért az elvileg jelző, mert a GPU egyedi, Dell által tervezett modulon foglal helyet, tehát tőlük függ, hogy más hardverekkel elkészítik-e ezt. A CPU azonban LGA1151v2-es foglalatba megy, vagyis az alsó burkolat leszerelése után nem sokkal bonyolultabb cserélni, mint tennénk egy PC esetében.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Csatlakozókból kapunk egy Thunderbolt 3, három USB, egy HDMI, egy DisplayPort és egy 2,5 Gbps-os sebességű Ethernetet, illetve jelen van a Graphics Amplifier port is, arra az esetre, ha asztali grafikus kártyával akarnánk fejleszteni a rendszert.

A kijelzőbe 17,3”-es panelek közül válogathatunk – a belépőszintet egy Full HD-s, 60 Hz-es, matt példány jelenti, de helyett választhatunk 144 Hz-es egységet, beépített Tobii szemkövetővel, illetve opció a G-Sync is. Az Alienware Area-51m január 21-től lesz elérhető, az induló ára 2000 dollár lesz.

Az 51m mellé érkezik még két testvér: a 2019-es m17 a trendeknek megfelelő vékony, könnyű és RTX sorozatú grafika van benne, egészen 2080-as modellig, de jön a kisebb, 15,6”-es m15 is.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Az új m17 esetében a vékonyság 23 mm-es vastagságot jelent, a hardver pedig Core i9-8950K-nál, illetve GeForce RTX 2080 Max-Q-nál tetőzik. Billentyűzete hatzónás RGB világítást kapott, a kijelzőnél pedig Full HD és 4K verziók között választhatunk. Ez a gép is január 21-étől lesz elérhető, legalább 1650 dollár kiadása után.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Az m15 alapvetően csak méretében különbözik az m17-től, de némileg azért olcsóbb is, 1580 dollárral nyithat a boltokban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés