CES 2019: generációváltás ThinkPadéknél

Elsősorban az X1 család az, ami frissült, ez fogyókúrát és új burkolatot is jelenthet.

Hetedik generációjához érkezett a ThinkPad X1 Carbon, és ez nemcsak a kötelező hardveres frissítést jelenti, hanem azt is, hogy némileg a dizájnon is módosítottak – mégpedig a Lenovo szakembere szerint azért, mert egyes felhasználók hiányolták a „carbon” kinézetet egy így elnevezett gépnél. Ergo a burkolatot már nem festik telibe, látható marad a karbon alapanyag struktúrája (ráadásul, ha a biciklis grammvadászatot vesszük alapul, akkor még nyerünk is pár grammot).


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Az új gép még fogyott is egy millimétert, vastagsága így 14,95 mm-re csökkent, tömege pedig 1,08 kg lett. A vékony kerettel ellátott kijelzőnél két opciónk lesz: vagy maradunk a sztenderd, Full HD-s 14”-es panelnél, vagy tágra nyitjuk pénztárcánkat, és a 10 bites, Dolby Vision HDR támogatással, 500 nites fénysűrűséggel rendelkező UHD panelt választjuk.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A Full HD mellett szólhat egyébként, hogy ezzel elérhető a látószöget szükség esetén lecsökkentő Privacy Guard, ami a 3D IR kamerákkal kombinálva már arra is képes, hogy automatikusan elhomályosítsa a képernyőt, ha nem nézünk rá, vagy ha azt észleli, hogy valaki a vállunk felett leselkedve próbálja meg lelesni a monitorról az adatokat. A webkamera és az IR kamerák egyébként immár egyszerre is letakarhatók a PrivacyShutterrel – ez korábban csak a webkamera lencséjét zárta le, most már viszont mindent betakar.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A további komponenseknél nincsenek meglepetések: nyolcadik generációs Core i5 és i7 szerepel a listán, mellé pedig LPDDR3 memóriából (8 vagy 16 GB) és NMVe SSD-kből (2 TB-ig) tárazhatunk majd be, amikor az új X1 Carbon a nyár környékén elérhetővé válik, 1710 dolláros indulóárral. Vezeték nélküli és vezetékes csatlakozásból nincs hiány, lesz Wi-Fi, Bluetooth, opcionálisan LTE, az oldalakra pedig kerül két Thunderbolt 3, két Type-A USB, adapterrel Gigabit Ethernet, HDMI, stb.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A generációváltás érinti az átalakítható testvért, az X1 Yogát is, amely immár alumínium külsővel rendelkezik – ezzel 15 mm vastag és 1,35 kg tömegű lett. A tervezők vékonyítottak a kijelző keretén, csökkentve az alapterületet. A hardvernél az X1 Carbonból ismerős opciók állnak előttünk, a megjelenés pedig szintén nyár eleje lehet. Az indulóár tekintetében 1930 dollárról szólnak a hírek.

Azóta történt

Hirdetés