CES 2017: mini GTX 1080-as, VR hátizsák, külső VGA doboz a Zotac birodalomában

Ezenkívül mini PC-k, még több vga, egy mod, na és persze gyönyörű kilátás.

A Zotac sem aprózta el a jelenlétet a CES-en, noha nem a kiállítási területet választották helyszínül, hanem egy félreeső szállodát, a Palms-t, ahol lélegzetelállító panorámakilátással rendelkező lakosztályban mutatták be, hogy az aktuális hardvereik mellett mikkel készülnek a nagyon közeli jövőben.


[+]

A sort a legújabb VGA-ikkal kezdték, azok közül is a legkisebb legnagyobb modellel, a GeForce GTX 1080 Minivel, ami jól illeszkedik a vállalat kisméretű grafikus vezérlőket tömörítő sorozatába. Az egyedi rövid NYÁK-ra épülő kártya egy teljes értékű GTX 1080-as, a referenciánál hajszálnyival magasabb magórajellel (1620/1759 MHz), de a referenciával megegyező számú és típusú extra tápcsatlakozóval és képkimenetekkel, 5+1 fázisú VRM-mel.


[+]

Az apróságon lévő, réz hővezető csövekkel felszerelt alumíniumbordát két ventilátor szellőzteti, de ezek mérete nem egyforma, az egyik 90, a másik 100 milliméter átmérőjű, ráadásul más tulajdonságaik sem egyeznek meg, ugyanis a kisebbik a nagyobb statikus légnyomásra, a nagyobbik pedig a magasabb légszállításra van kalibrálva.


[+]

Hátlapi borítás is van, melynél hanyagoltál a Zotacra jellemző sárga színt, azaz sokkal szofisztikáltabb fekete-szürke színkombinációt használtak. Némi LED-es csinosításra is futotta, a nem mellékesen fémből készített borításon a márkajelzés és két csík világít fehéren, ami ugyan nem kikapcsolható, cserébe visszafogott.

Hirdetés

Ha már szóba került a sárga csíkos hátlap, amelyet a Zotac GTX 1080 Arctic Storm kiadásnál használtak, megjegyezték, hogy ez a szín nem volt annyira jó ötlet, kaptak érte hideget-meleget, ezért a később kiadott, Thermaltake hűtőjével szerelt 10. évfordulós Anniversary Edition esetében már nem kockáztattak.


[+]

Egyébként mindkét VGA ki volt állítva (a születésnapos kiadás) meglehetősen súlyos darab a rajta lévő hűtőnek köszönthetően, sőt ez a modell a jeles évfordulóra készített gépben is helyet kapott – amibe viszont pont a sárga csíkos megjelenés jött volna jól...


[+]

Vissza az újdonságokhoz: a Zotac is készül egy Thunderbolt 3-as VGA dokkolóval. Neve egyelőre nincs, sőt a kiállított darab is egy kézzel készített prototípus volt, tehát nagyjából semmi sem végleges a megjelenésen. Az viszont biztos, hogy az akár 3 kártya magas és 33 centiméter hosszú grafikus vezérlőt SFX tápegység látja majd el energiával, mely jelenleg 400 watt teljesítményű, de később akár ez is változhat. Más gyártókhoz hasonlóan a Zotac is készül extra csatlakozókkal, összesen négy darab USB 3.0-s aljzattal, amiből egy dedikáltan gyorstöltésre is használható.


[+]

Ára egyelőre nincs, a megjelenés pedig az év közepére tehető, de a prototípus már most teljesen működőképes volt, a rákötött Zotac Zbox MI549 mini PC-vel és a dokkolóban lévő GeForce GTX 1080-assal tökéletesen futott a Doom.


[+]

Ezenkívül megtapogatható volt a Zotac mini PC sorozata, köztük a legújabb Magnus PC-k, a Kaby Lake processzorral szerelt Magnus EN1070K, illetve a szintén születésnapos EN1080-as, ami a rajta futó demó ellenére is éppen csak langyos levegőt eregetett magából.


[+]

A sort a VR Go hátizsák zárta, amelyet a Computexen is mutogattak már. A virtuális valósághoz készített, hátizsákba rejtett, dupla hot swap akkumulátorról üzemelő PC egy fel-leszerelhető, jól szellőző pántokkal és deréktámasszal ellátott alapra került, hogy a játék közben komfortos legyen a viselőjének.


[+]

Az akkuk egyenként 1 óra üzemidőt biztosítanak, de a játék akár határtalan is lehet ebből a szempontból, hiszen extra akkukat is lehet vásárolni, amelyek külön töltőn szívhatják magukba az energiát. A rendszer egyébként a HTC vagy Oculus termékeivel is megbirkóznak, ilyen téren nincs megkötés.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés