CES 2017: gaming routert hozott a Linksys

Előhúztak a kalapból egy meglévő útválasztót és összeházasították a Killerrel.

Hirdetés

Az egy ideje már a Belkin kezében lévő Linksys köszöni él és virul, most pedig egy új routert is bemutattak a CES alkalmával, amit kifejezetten a játékosoknak szánnak. Ezt nem is rejtik véka alá, hiszen már a termék neve, a WRT32X MU-MIMO Gaming Router is erre utal. Ám mielőtt beleugranánk abba, hogy mit is tud ez az eszköz, mindenképp meg kell említeni, hogy a standon ezenkívül látható volt a WRT3200ACM is. Ez a népszerű WRT54GL modern (és jóval drágább) változata, amit a cég még tavaly év végén jelentett be, ennek megfelelően már minden létező információt megírtunk róla.

Linksys WRT3200ACM Linksys WRT3200ACM Linksys WRT3200ACM
Linksys WRT3200ACM [+]

A most bemutatott WRT32X pontosan erre, azaz a WRT3200ACM alapjaira épül, de kívülről átalakították kissé, hogy vadabb kinézete legyen, illetve felhasználták benne a Rivet Network "Killer" hálózati technológiáját. Ez többek között képes arra, hogy felismerje a kliensoldali Killer vezérlőket, amelyeket összeszinkronizál a router motorjával és így képes automatikusan priorizálni a feladatokat (videostreamek és játékok elsőbbsége a többi adattal szemben, és hasonlók). Technikai értelemben, azaz LAN-WAN sebességet, a portok számát és a többi szolgáltatást figyelembe véve, nem változott a WRT3200ACM-hez képest, így ezeket most nem ismételnénk meg.

Linksys WRT32X
Linksys WRT32X [+]

A Rivet-féle motor ellenére az áprilisban érkező, 200 dolláros WRT32X nem vesztette el open source képességét, azaz OpenWRT és DD-WRT kompatibilitását.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés