CES 2017: asztali gépek és alaplapok az ASUS-tól

Zen AiO ZN270, VivoPC X, ROG GT51CH és persze még sok-sok fotó.

Az ASUS az idei CES-en számos asztali PC-t és alaplapot állított ki. Előbbi kategórián belül volt minden, de ezek nem mindegyike volt ROG-os, ami persze önmagában nem probléma. A Zen AiO sorozaton belül a 24 hüvelykes, 4K-s kijelzővel szerelt Pro Z240IE és a 24 hüvelykes, Full HD felbontású ZN241IC jelzésű modell tekinthető félig meddig újnak, egészen pontosan fogalmazva frissítettnek, mivel maguk a rendszerek már léteztek, csak a belső tekintetében kaptak újabb hardvert. Ez kimerül a Kaby Lake processzorban, illetve előbbi esetben a GeForce GTX 1050-ben, míg utóbbinál a GeForce 940MX-ben.

ASUS Zen AiO ZN270 ASUS Zen AiO ZN270 ASUS Zen AiO ZN270
ASUS Zen AiO ZN270 (forrás: PROHARDVER!) [+]

Tényleg új azonban a Zen AiO ZN270, ami a belsőt tekintve a ZN241IC 27 hüvelykes verziója Full HD-s felbontással. Ezen a modellen van még Harman Kardon hangrendszer négy hangszóróval, illetve USB 3.1-es Gen1-es interfész is.

ASUS VivoPC X ASUS VivoPC X ASUS VivoPC X
ASUS VivoPC X (forrás: PROHARDVER!) [+]

Áttérve a hagyományosabb asztali modellekre a VivoPC X egy 5 literes házba zsúfolt VR-hez tervezett számítógép. Ebben Core i7 processzor és GeForce GTX 1060 található, továbbá van rajta négy darab USB 3.1 Gen1 port is.

ASUS VivoMini gépek
ASUS VivoMini gépek (forrás: PROHARDVER!) [+]

A VivoMini sorozatú gépek is kaptak egy frissítést, ami főleg a belsőt érinti, ezen belül is a legfőbb változás a Kaby Lake processzorokra való átállás. A további frissítések nagyon modellfüggőek, de nyilván az új portokra és az új hardverekre való átállásról van szó minden esetben.

Erősebb és nagyobb lesz a ROG GT51CH, aminek már a neve is árulkodik arról, hogy a ROG termékcsalád része. Ebben gyárilag tuningolt Core i7-7700K CPU lesz, két darab, SLI-be kötött GeForce GTX 1080 mellett, míg a rendszermemória kapacitása 64 GB, és ezek előre tesztelt 2800 MHz-en üzemelő DDR4-es modulok. Az M.2-es, x4-es PCI Express 3.0-s adattárolók helyből RAID 0-ba vannak kötve, illetve van a házon egy előlapi USB 3.1 Gen2 Type-C port is, ami gyorstöltést is támogat.

ASUS ROG GT51CH ASUS ROG GT51CH
ASUS ROG GT51CH (forrás: PROHARDVER!) [+]

A ROG GT51CH-ból a LED-ek sem maradtak ki, így különböző ASUS Aura effekt mellett fognak világítani, de ennél sokkal fontosabb, hogy ESS SABRE digitális-analóg konvertert (DAC) és fejhallgató-erősítőt kapott, amivel 32 bit/384 kHz-es minőség biztosítható.

ASUS ROG GT51CH ASUS ROG GT51CH
ASUS ROG GT51CH (forrás: PROHARDVER!) [+]

Végül az alaplapokat is szemrevételeztük, mi több le is fotóztuk őket, és ezeket a képeket az alább lehet megtekinteni:




(forrás: PROHARDVER!) [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés