CES 2016: megnéztük a megfizethető AiO HC Full HD projektort

A kiállításon bemutatkozott egy kis francia startup első terméke, kompakt kialakítású, különféle vezeték nélküli technológiák használatára épülő, közepes vetítési távolságú projektor, az AiO HC. A rövidítés az All in One Home Cinema nevet takarja, maga a készülék pedig egy DLP technológiára épülő vetítő, amely maximális felbontása Full HD, legnagyobb fényereje 1000 ANSI lumen.

All in One Home Cinema
All in One Home Cinema [+]

A közepes vetítési távolságú, Android alapú készülék a tervek szerint néhány hónap múlva kerül a boltokba 1000 dolláros áron, ami a tudásához képest nem tűnik vészesnek. Pláne, hogy rendelkezik beépített Wi-Fivel, aminek köszönhetően képes az otthoni hálózatra csatlakozni, és annak többi elemén található médiaállományok lejátszása is megoldott. Az ehhez szükséges szoftver pedig az Android platformnak köszönhetően a Google Playen keresztül szerezhetőek be.

Ez egyébként azt is jelenti értelemszerűen, hogy bármilyen más androidos alkalmazás futtatása megoldott. Megkapta az AirHDMI technológiát, amely egy stick segítségével lehetővé teszi, hogy a projektor vezeték nélküli úton csatlakozzon bármilyen más, HDMI porttal rendelkező eszközhöz, tehát például egy notebookhoz vagy médialejátszóhoz. Emellett biztosítja a Bluetooth technológia használatát, aminek segítségével BT kompatibilis audió eszközök csatlakoztathatóak hozzá ily módon. A mintegy öt perces demo vetítés során meggyőződhettünk arról, hogy a kép minősége alapvetően rendben van, de azért tökéletesnek nem nevezhető, hiszen a színek olykor kicsit természetellenesen túlszaturáltnak tűntek, bár az is tény, hogy a körülmények is távol álltak az igazán ideálistól. A modell mellé jár egy távirányító is, ám ez csak az alapfeladatok ellátására alkalmas. Minden funkció kihasználásához muszáj egy mobil eszközt, illetve az ingyenesen letölthető alkalmazást használni.

Hirdetés