CES 2016: itt a Lenovo első csúcs gamer notebookja

Hirdetés

Novemberben írtunk róla, hogy a Lenovo összeáll a Razerrel kifejezetten játékosokat célzó hardverek készítésében. Ennek a kezdeményezésnek az első gyümölcse a Lenovo Ideapad Y900, ami a kínaiak első ízig vérig csúcskategóriás gamer notebookja. Természetesen 17,3 hüvelykes vaskos fenevadról van szó, aminek hardveralapját négymagos Skylake processzor és GeForce GTX 980M adja, a kijelző pedig matt felületű, Full HD felbontású.


[+]

A legvastagabb pontján 36 mm-es gépházba dupla ventilátoros hűtés került, ami egy gombbal maximális fordulatszámra kapcsolható, hogy extra hűtést biztosítson az ilyenkor felpörgő CPU-nak és GPU-nak. Memóriából a négy foglalatba akár 64 GB-ot is berakhatunk, az adattároló részleg PCI Express csatolós (M.2 foglalat) SSD-ből és 2,5 hüvelykes merevlemezből, illetve optikai meghajtóból áll. A 2.1-es hangrendszer a JBL-től érkezett, az akkumulátor pedig 90 wattórás.


[+]

A fenti paraméterek lényegében azonosak minden ma kapható felső kategóriás játékos notebooknál,  ezeket az Alienware, Asus, MSI és ma már az Acer is tudja. A Lenovónál a többletet nem csak a csinos, Y logós fémház, hanem a mechanikus billentyűzet jelenti. Ráadásul a gombok elrendezése olyan, hogy a kurzormozgatók kiemelt helyet kaptak, és a makró billentyűkről sem feledkeztek el. Mondani sem kell, hogy a háttérvilágításuk színe több zónában állítható. A Lenovo Ideapad Y900 júniustól lesz megvásárolható kétezer dollár körüli indulóárral.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés