CES 2016: demonstrálta a HDR kijelzők előnyeit az AMD

Hirdetés

Az AMD még az előző év végén jelentette be, hogy komolyan koncentrálnak a HDR monitorok érkezésére, amelyre az idei esztendő második negyedévében fog sor kerülni. Ezek különlegessége az lesz, hogy a fénysűrűségük 600-1200 cd/m² közé fog esni, illetve megfelelnek az SMPTE 2084-as szabványnak. Tévékből természetesen már van megfelelő HDR-es modell, így a CES-en meg lehetett mutatni, hogy mi várható a hasonló monitorokról.

Az AMD szerint a felbontás növelése mellett fontos, hogy a felhasználók ne csak több pixelt kapjanak, hanem azok minősége is jobb legyen. Ahogy az várható volt a HDR-es kijelzők élénkebb színeket, erős feketét és jóval nagyobb fényerőt kínálnak majd. A megjelenített színek szempontjából egyébként a HDR kijelzők még mindig csak az emberi látás 75,8%-át fedik le, de ez az érték már jóval nagyobb annál, amire a mai hagyományos kijelzők képesek.


[+]

A HDR-es megjelenítők támogatásával kapcsolatban megtudtuk, hogy a működés elsődlegesen a grafikus vezérlőbe épített kijelzőmotor képességein múlik. Az AMD szerint az összes érkező, új generációs Radeon képes majd a HDR kijelzők megfelelő kezelésére, de a végrehajtott fejlesztéseket visszaültették pár meglévő lapka új steppingre épülő verziójába. Emiatt a ma elérhető Radeon R9 300-as, illetve az R9 Nano és Fury sorozat egy új meghajtóval támogatni fogja a HDR-es kijelzőket. Sajnos a régebbi steppingre épülő lapkák kijelzőmotorjából hiányzik a HDR-hez szükséges tudás, így a támogatást ezeknél nem lehet megoldani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés