Canon multifunkciós PIXMA nyomtatók egyszerűbb otthoni igényekhez

Hirdetés

A Canon négy olyan multifunkciós nyomtató hazai érkezését jelentette be a mai napon, amelyek a legkülönfélébb, de elsősorban otthoni felhasználói igényeket igyekeznek kielégíteni, amely cél érdekében nem csak hardveres, de szoftveres szempontból is komoly figyelmet fordítottak az újdonságokra. Így például a PIXMA MP230, MG2250, MG3250 és MG4250 közös vonása a My Image Garden nevű szoftver, amely a Canon PIXMA nyomtatóihoz elérhető összes korábbi szoftvert egyetlen, könnyen kezelhető felület alá gyűjti, valamint egy sor új, továbbfejlesztett, felhasználóbarát funkciót tartalmaz. Szintén érdekes lehet még a Canon Print Your Days nevű Facebook-alkalmazása is, amelynek célja, hogy a közösségi oldalról egyszerűen lehessen fényképeket nyomtatni, egyéb szoftverek használata nélkül.

Canon PIXMA MP230
Canon PIXMA MP230

A négyes közül a legegyszerűbb modell a MP230, amelyet főleg első nyomtatónak, például diákoknak ajánlanak. A másik három MFP-vel azonosan 2 FINE kazettát tartalmaz, amelyek igény esetén nagy kapacitású XL kazettákra is cserélhetők, így érve el még jobb oldalköltséget. Monokróm és színes nyomatokból percenként rendre 7 és 4,8 darabot képes előállítani, valamint fotók sem okoznak számára gondot, nem úgy, mint a keret nélküli nyomtatás. Szintén az újdonságok közös tulajdonsága, hogy nem csak automatikusan ki-, de bekapcsolni is tudnak, vagyis a nyomtatás megkezdése előtt nem kell manuálisan bekapcsolni az eszközt, hanem az érzékelve a beérkezett feladatot magától bekapcsol. Kérdés, ez vajon mennyiben tér el a szokásos alvó üzemmódtól. Lapolvasója maximum 600x1200 dpi felbontást produkál, és természetesen lehetőség van közvetlen fénymásolatok készítésére is.

Canon PIXMA MG2250
Canon PIXMA MG2250

A Canon PIXMA MG2250 már méretét tekintve is komolyabb berendezésnek tűnik, ennek megfelelően monokróm sebessége percenként 8,4 oldalra gyorsult, valamint a 10x15 cm-es, szegély nélküli fényképek sem okoznak számára gondot. A szkenner felbontása az előbbi modellhez képest duplájára (1200×2400 dpi) emelkedett, és a fedélzetre egy hétszegmenses LED kijelző is került a számítógép nélkül kivitelezett feladatok könnyebb elvégzéséhez.

Canon PIXMA MG4250
Canon PIXMA MG4250

A PIXMA MG3250 ehhez képest több fronton is előrelépést jelent, nem csak 9,2/5,0 oldalas percenkénti sebessége emelhető ki, de lényeges, hogy az automatikus kétoldalas nyomtatás érdekében duplex egységgel is felvértezték, és USB csatlakoztathatósága mellett Wi-Fi modult is tartalmaz, amely segítségével Android és iOS operációs rendszeres mobil eszközökkel közvetlenül is kommunikálhat.

Canon PIXMA MG4250
Canon PIXMA MG4250

Az újdonságok közül az MG4250 jelenti a csúcsot, amely tudja mindazt, mint az eddig bemutatott modellek, de a nyomtatás tempója még egy lehelettel gyorsabb lett (9,9/5,7). Ami azonban ennél fontosabb, hogy a hétszegmenses kijelzőt egy 6,2 cm-es TFT váltja fel, és egy univerzális kártyaolvasóval is bővült, így például a fényképezőgépből kipattintott adathordozót a multifunkciós eszközbe helyezve képeink számítógép használata nélkül azonnal szerkeszthetők és nyomtathatók.

Sajnos vételáruk még ismeretlen, de azt már lehet tudni, hogy hazai megjelenésük szeptemberben várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés