Kisebb méretkategóriában bővül az MSI X299 alaplapkínálata

Hirdetés

Először a Computexen volt szerencsénk találkozni az MSI X299 Gaming Pro Carbon AC alaplapjával, amelynek egyik különlegessége a cserélgethető hűtőbordázat. Ez a lap kap most egy méretben kisebb testvért, X299M Gaming Pro Carbon AC néven, amelynél megmaradnak a fő tulajdonságok, de ezeket egy micro-ATX szabványú alaplapon láthatjuk viszont.


[+]

A megmaradó képességek között természetesen ott van ismét az említett cserélhető bordarendszer és az RGB LED-ek, így mindenki nyugodtan egyedivé varázsolhatja gépét. Ami a lényeges paramétereket illeti, négy DDR4 foglalatot kapunk, az MSI-től megszokott DDR4 Boost Technology megoldással és 4200 MHz-es frekvencia támogatásával. A kisebb méret miatt némileg vágni kellett a PCIe slotok számán, így ezen a lapon „csak” három x16-os foglalat van, közülük kettő erősített (Steel Armor) is. A sávok kiosztása CPU-tól függően egyébként x16/x16/x8 vagy x16/x8/x4 lehet.

Adattárolók felé nyolc SATA 6 Gbps áll rendelkezésre, és van két M.2 port is, amelyek SATA és NVMe meghajtókkal egyaránt használhatóak – az előbbi esetben a nyolc standard portból kettővel megosztottan persze. Hasonlóan bőséges az USB kínálat is, ami három USB 3.1 Gen 2 porttal indul (egy Type A és egy Type C hátul, illetve egy Type C header belül), majd négy hátsó Gen 1 és két hátsó 2.0 sebességű porttal folytatódik, amelyeket természetesen belső csatlakozókkal még tovább bővíthetünk. Hálózati adapterként két gigabites LAN és egy ac-s WLAN modul került a lapra, mindhárom az Inteltől, és az utóbbinak köszönhetően Bluetooth 4.2-t is kapunk. További hívószavak: ALC1220, Nahimic 2+, 10 (8+1+1) fázisú Military Class 6 digitális táp.

Az X299M Gaming Pro Carbon AC pontos megjelenési idejét és hivatalos árát nem tették közzé, de egyes online boltokban már megjelent, 300 dollár körüli áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Előzmények

Hirdetés