Beviteli eszközökkel jelentkezett az Arctic

Hirdetés

Nem mostanában láthattunk az Arctictól beviteli eszközöket, most azonban mindent bepótolt a cég, így egyszerre rögtön ötöt is bemutatott. Az újdonságok nagy része egér, de van köztük egy olyan eszköz, aminek prezentációknál vehetjük hasznát. A Presenter 1-nek nevezett kiegészítő egy hosszúkás, formás, vezeték nélküli távirányító. A felső részén az előadások alatt leggyakrabban használt és ilyenkor leghasznosabb funkciók találhatók meg, azaz az előző/következő oldalra ugrás, lejátszás, kilépés, képernyő elsötétítés, valamint a hangerőszabályzók. Az elejébe egy vörös lézermutatót is rejtettek a tervezők. Az USB-s vevőegység az elemtakaró alá rejthető, így útközben sem veszhet el. A nagyjából 20 méteres hatótávolságú termék 32 dollárért vásárolható meg.

Arctic Presenter 1
Arctic Presenter 1

Az egerek közül az első párost notebookok mellé ajánlja a gyártó. Az Arctic M361 és az M362 jelzésű megoldások valamivel több, mint 50 grammot nyomnak, a kényelmes fogást pedig ergonomikus kiképzés biztosítja. Vezeték nélküli termékek, a számítógéppel egy nano USB-s vevőn keresztül tartják a kapcsolatot, ami kis méretének köszönhetően bennhagyható a notebook aljzatában is. Optikai szenzorosak, aminek felbontása 800, 1600 és 2400 dpi között állítható. A szkrollozást a gyors görgők segítik, az oldalukon pedig két további gomb is helyet kapott. Mindkettőnek van -L (Light) és -D (Dark) változata, amik a világos és a sötét festésű verziót jelölük, az áruk pedig 16 dollár.

Arctic M361 és M362 [+]
Arctic M361 és M362 [+]

Az Arctic M111 és az M121 egerek valamivel nagyobbak már, ami nem is csoda, hiszen inkább asztali gépek mellé valók. Vezetékes beviteli eszközökről van szó, amelyeket 1,4 méter hosszúságú kábellel láttak el, továbbá 1000 dpi-s optikai szenzorral rendelkeznek. A kettő közül az M111 kicsit keskenyebb, elnyújtottabb kiképzésű, az M121 a tömzsibb, de magasságuk és hosszuk  szinte megegyezik. Ezeknek is létezik világos és sötét változata, az áruk pedig 4-5 dollár körül van.

Arctic M111 és M121 [+]
Arctic M111 és M121 [+]

Érdemes figyelni a gyártó megújult weboldalát is az újabb termékek iránt érdeklődőknek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés