Hirdetés

IFA 2017: bemutatta 8K felbontású monitorját a Philips

Hirdetés

Nem a Philips az első gyártó, aki 8K felbontású monitorral lép a piacra, a Dell ugyanis ezt már korábban megtette, az UltraSharp UP3218K már az év elején látható volt, azóta pedig bárki megvásárolhatja. Most a TPV által birtokolt márka mutatta be, hogy néz ki a korábban beígért, 7680x4320 képpont megjelenítésére alkalmas kijelzőjük prototípusa, ami szintén a 32"-es (technikailag csak 31,5"-es) monitorok sorát bővítenék a közeljövőben.


[+]

Csodák márpedig nincsenek, így nem kell meglepődni azon, hogy az eddig közzétett paraméterek egy az egyben másolják a Dellét, tehát az említett felbontás kirajzolására képes (LG) IPS panel várhatóan 60 hertzes, kontrasztaránya 1300:1-hez, a betekintési szögek 178 fokosak, a háttérvilágítás pedig 400 cd/m² fénysűrűséget képes magából kipréselni. Az 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítése mellett 100% sRGB és 100% Adobe RGB színtérlefedettség szerepel a technikai paramétereket soroló adatlapon, de vélhetően a DCI-P3 terén is jól teljesít majd.


(forrás: AnanadTech) [+]

A kijelző – hasonlóan a Delléhez – két darab DisplayPort 1.3 bemeneten fogadja az adatfolyamot, ami tulajdonképpen pozitívum, hiszen ezzel elkerülik az DP 1.4 szabvány DSC 1.2-es képtömörítési eljárását, ergo a magas képminőség biztosított lesz. Ezenfelül a kijelző hátulján lesz hagyományos és C-típusú USB aljzat is, utóbbi dokkoló és töltő funkcióval – ami azt jelenti, hogy várhatóan ezen a porton keresztül DisplayPort 1.4 Alt-mód támogatásra lesz szükség a képadatok átviteléhez.


(forrás: AnanadTech) [+]

A TPV előreláthatólag a jövő év első felében kezdi meg a Philips 328P8K szállítását, de az ár egyelőre ismeretlen, minden bizonnyal a konkurenciától teszik függővé, akik egyébként az 5000 dolláros induló árat mára 3900 dollárra mérsékelték.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés