Befutott az első 700-as sorozatú Snapdragon

A Qualcomm nem viccel, tényleg lehozza a felsőház tudását a középkategóriába.

A Qualcomm még február végén jelentette be, hogy bővíti a termékkategóriáit, méghozzá a Snapdragon 700-as sorozattal, így létrehozva egy olyan sorozatot, amely a 800-as testvérlapkák technikai tudását kínálja fel, de alacsonyabb áron, és persze kisebb teljesítménnyel. Mondhatni ez az arany középút a piac számára, hiszen anélkül lehet bevetni a Qualcomm aktuális újításait, hogy a végtermék ára igen magas szintre szökne.

Hirdetés

Az első képviselő a Samsung 10 nm-es node-ján készülő, Snapdragon 710 nevű rendszerchip lesz, amely a Snapdragon 845-höz hasonlóan valószínűleg a DynamIQ koncepciót is beveti. Az biztos, hogy konkrétan nyolc darab Kyro 360-as mag került a fejlesztésbe, amelyek közül kettő a Performance, míg hat az Efficiency jelzést kapta. Előbbi a Cortex-A75, míg utóbbi a Cortex-A55 módosításából született meg, így elmondható róluk, hogy az ARMv8.2-A utasítás-architektúrára épülnek. A kétmagos klaszter maximum 2,2 GHz-en, míg a hatmagos 1,7 GHz-en üzemelhet, továbbá mindegyik mag osztozik egy L3 gyorsítótáron, de ennek a kapacitása ismeretlen.


[+]

A memóriavezérlő az LPDDR4X szabványt támogatja maximum 1866 MHz-es órajel mellett, a kétcsatornás memóriabusz pedig 16-16 bites. Az IGP tekintetében az Adreno 616 lesz bevetve, ami a technikai tudást szempontjából hasonló a Snapdragon 845-ben található Adreno 630-hoz, viszont nyilván lassabb nála.

Az ISP, vagyis a jelfeldogozó processzor szempontjából a Spectra 250-re kell számítani. Ez az egység 32 megapixeles kamerát is kezel, de opcionálisan két 20 megapixeles megoldás is befogható. Emellett megjelenik a legfrissebb a Hexagon DSP, ami a 685-ös verziószámot viseli, és elsődlegesen az AI szempontjából jelent előrelépést, ugyanis az ilyen irányú feladatokban háromszor is gyorsabb tud lenni a korábbi verzióhoz viszonyítva.

A videokódoló a 4K-s 30 Hz-es videók mellett a 120 Hz-es frissítésű Full HD-s tartalmakkal is megbirkózik a H.264 és a HEVC formátumok esetében, és a 10 bites HDR futószalagok támogatása is adott. További újítás az integrált LTE modem, ami egy x15-ös verzió, és ez 0,8 Gbps-os letöltési tempót is lehetővé teszi, persze csak megfelelő hálózat esetén.

A Qualcomm már szállítja a megrendelőknek a Snapdragon 710-es rendszerchipet, így a rá épülő eszközök még a második negyedév során bemutatkozhatnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés