Bealkonyul a csodás videokártyáknak?

Hirdetés

Lapértesülések szerint hamarosan dolgozók ezrei számára válnak fájóan nyilvánvalóvá a nyáron bejelentett AMD-ATI üzlet első negatív hatásai. A brit The Inquirer bulvárlap beszámolója szerint a két cég összesen kétezer dolgozójától válik meg a közeli jövőben: lapátra kerül többek közt az All-in-Wonder családba tartozó, multimédiás felhasználásra kihegyezett videokártyák csaknem teljes fejlesztőcsapata, az AMD-nél ugyanis a hírek szerint nem tartanak igényt erre a termékvonalra.


ATI All-in-Wonder X1900: csodák csodája

A grafikus processzoron kívül speciális jelfeldolgozó áramköröket, valamint tv-tunert is tartalmazó All-in-Wonder vezérlők halálát már nyáron megjövendölték, akkor a tengerentúli ATI disztribútorok (hagyományosan náluk került eladásra a legtöbb ilyen termék) szellőztették meg, hogy a kanadai gyártó hamarosan ejti ezt a termékvonalat. Az ATI partnereinek kínálatából addigra már csaknem teljesen eltűntek a multifunkciós videokártyák, melyek hamarosan átadják helyüket a különálló tv-tunereknek (TV-Wonder család) a gyártó termékportfóliójában.

Az ATI weboldalán a termékek között még összesen négy All-in-Wonder videokártya szerepel, az ugyanitt található webáruház azonban már csak a középkategóriás All-in-Wonder 2006 családból mutat raktáron lévő készletet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés