Hirdetés

Az ECS lefaragja az AM2-es rendszerek költségeit

A világ legnagyobb alaplapgyártói között jegyzett tajvani ECS Elitegroup elsőként dob piacra olyan microATX-es alaplapot, mely az ATI SB485 kódjelű, ismertebb típusnevén Radeon Xpress 1100 lapkakészletét tartalmazza. Az RS485M-M típusú alaplap az AMD új, AM2 foglalatba illeszkedő processzorait fogadja majd, egyben a jelenleg hozzáférhető legköltséghatékonyabb megoldást nyújtva az új CPU-platformhoz.

Az alaplapon található RS485 lapkakészlet tulajdonságait tekintve szinte teljes egészében megegyezik a korábbi, RS482-es modellszámot viselő, Radeon Xpress 200, majd később Radeon Xpress 1600 névre keresztelt megoldással, az egyetlen gyakorlati különbség, hogy az új lapka lábkompatibilis az ATI vadonatúj csúcskategóriás északi hídjával, a hamarosan megjelenő RS690-nel.

Az ECS alaplapja a régi-új északi híd mellett az ATI SB460 déli hídját kapja, ennélfogva az alaplap két Ultra-ATA és négy Serial ATA II csatlakozási lehetőséget kínál, szériafelszereltség továbbá a hálózati vezérlő, valamint az 5.1 csatornás hangrendszer (utóbbi csak analóg csatlakozókkal rendelkezik). Az alaplap bővítőkártya nélkül a lapkakészletbe integrált Radeon X300 grafikus motort tudja megjelenítési célokra használni, a rendszer azonban bővíthető PCIe x16 csatolószabványú grafikus vezérlőkkel. Az RS485M-M-re két DDR2 memóriafoglalat került, így kihasználható a kétcsatornás üzemmód is, jóllehet a plusz két bővítősín a későbbiekben hiányozhat majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ECS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés