Hirdetés

Augusztusi Vantec-körkép I.

Érdekes termékekre bukkantunk a Vantec honlapján, így ma – hosszabb kihagyás után – két hírt is a vállalatnak szentelünk. Az elsőben megújult 350 wattos tápegységéről és notebook-hűtőjéről tudósítunk, a másodikban pedig két winchester-rackjét ismertetjük.

Hirdetés

Az Ion2 tápegység (gyári kódja: VAN-350N) szabályozott fordulatszámú, 120 mm átmérőjű ventilátora csendes működést tesz lehetővé. A Vantec egyébként is ügyelt a praktikus kialakításra, a kimenő vezetékek kábelkorbácsokba vannak összefogva, a perifériákhoz pedig hat EZ-Grip molex-csatlakozó áll rendelkezésre, amelyek lényegesen könnyebben kezelhetők a hagyományos dugaszoknál. Serial ATA-meghajtókhoz két csatlakozó használható. Az egyes kimenetek terhelhetőségét az alábbi táblázat mutatja.

 

Teljesítményadatok
Kimenet +5 V +3,3 V +12 V -5 V -12 V +5 V sb
max. terhelés 30 A 14 A 15 A 0,5 A 0,8 A 3 A

A múltban többször hírt adtunk olyan hűtőpadokról, amelyekkel elsősorban a több hőt disszipáló asztali processzorokkal, chipsetekkel, illetve izmosabb grafikus vezérlőkkel ellátott notebookok forrósodását lehet elkerülni. A legfeljebb 15 hüvelykes kijelzővel rendelkező noteszgépekhez ajánlott Vantec LapCool2 elegánsan oldja meg elsődleges feladatát, ráadásként pedig egy négyaljzatos USB-hubbal is szolgál.

Ahogyan a képeken látható, a 300 x 262 x 20 mm-es, dönthető tálca főként műanyagból áll, csupán a két 70 mm átmérőjű ventilátor takarólemeze készül alumíniumból. A ventilátorok fordulatszáma 1800 és 2600 rpm között szabályozható, így választhatunk a különösen csendes vagy a különösen effektív hűtés között. Az ehhez szükséges energiát a notebook USB-portjáról nyeri a készülék; az USB-tápkábel használaton kívül egy kis rekeszben kap helyet. Az USB-hub a mellékelt hálózati adapterrel működtethető, amely maximum 2 amper áramot biztosít. Az eszköz tömege – tápadapter nélkül – 650 gramm.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Antec

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés