Megérkezett az ASUS kihajtható Chromebookja

Az ASUS Chromebook Flip nevű mobil megoldásáról már volt némi információ korábban is, hiszen a Rockchip kapcsán pár hónapja felmerült ki, hogy letámadják a Chrome OS-t futtató eszközök piacát. Ekkor persze a gépről még nem lehetett mindent tudni, azon kívül persze, hogy 10,1 hüvelykes, érintésre érzékeny, ISP panelre épülő kijelzőt kínál, amely ráadásul 360 fokban kifordítható.

Hirdetés

Végül az ASUS Chromebook Flip C100 ezen a héten hivatalosan is megjelent, és végre a specifikációk is ismertek. A 263 x 182 x 15,2 mm-es kiterjedésű 890 grammos masina fentebb részletezett kijelzője 1280x800 pixeles felbontást használ, ami nem sok, de a kategóriájában megteszi. A gép belsejében a Rockchip RK3288-as SoC üzemel, ennek is a C variánsa, amely igazából csak annyiban különbözik a többi variánstól, hogy a Chrome OS eszközökhöz való. Ez lényegében a lapka fogyasztási adataira van hatással, mivel a processzormagjai 1,8 GHz-en üzemelnek, illetve a C variánsú SoC esetében DDR3L szabványú rendszermemóriát kell használni. Utóbbi kapacitása egyébként 2 vagy 4 GB lehet.

Természetesen a Chromebook Flip C100 rendelkezik IEEE 802.11ac-s Wi-Fi és Bluetooth 4.1-es modullal, továbbá ezek mellett egy HD webkamera, két USB 2.0-s port, egy micro HDMI kimenet és egy hangrendszer színesíti a terméket, ami kétcellás akkumulátort kapott. Utóbbi kilenc órás üzemidőt is lehetővé tesz. Az adatok tárolásáról egy 16 GB-os eMMC memória gondoskodik, de a kártyaolvasó segítségével ez kiegészíthető egy SD memóriakártyával is.

Az ASUS Chromebook Flip C100 már elérhető 249 és 299 dolláros áron aszerint, hogy a mobil masinában mennyi rendszermemória van.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés