Ingyen extra hűtést kínál egyes X399-es alaplapjaihoz az ASUS

A csomagokra leginkább azoknak lesz szüksége, akik a WX sorozatú, új Ryzen Threadripperek tuningjában gondolkodnak.

Hirdetés

A tegnapi napon bejelentett, második generációs Ryzen Threadripper ugyan nem igényel új alaplapokat, de az AMD azért figyelmeztetett, hogy a 24- és 32-magos modellek esetében a tuning nem feltétlenül lesz optimális. Ennek az oka, hogy az alaplapgyártók ugyan már alapból biztosították a gyári specifikációkhoz szükséges tápellátást, illetve sok esetben még többet is, a tápáramkör hűtését nem feltétlenül igazították hozzá a 300-350 wattnál nagyobb terheléshez. Márpedig egy 32-magos Ryzen Threadripper 2990WX tuning mellett ennél akár többet is fogyaszthat, így hiába tudná ezt egy alaplap elméletben kiszolgálni, ha korábban kialakított hűtés ehhez nem ideális.


[+]

Az ASUS ennek következtében tervezett három hűtőcsomagot a ROG Zenith Extreme, a ROG Strix X399-E Gaming és Prime X399-A alaplapokhoz, amelyeket a helyi ASUS irodákban, vagy a helyi terméktámogatási oldalon lehet igényelni. A felhasználónak csupán be kell bizonyítania, hogy a fenti alaplapok egyikét használja, és már kérheti is a hozzá tartozó szett ingyenes leszállítását.

A csomagok tartalma az alaplaptól függ, de az alábbi kép röviden összefoglalja.


[+]

Fontos kiemelni, hogy ha az ügyfél nem tervezi a második generációs, 24- vagy 32-magos Ryzen Threadripper processzor tuningját, akkor nem szükséges az extra hűtőcsomag beszerzése, ugyanis az érintett alaplapok, a gyári specifikációk mellett teljesen stabilan kiszolgálják az AMD új fejlesztéseit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés