Viszonylag nagy fényerejű pico projector az ASUS jóvoltából

Az ASUS bejelentette, hogy nyár elején, 920 dollár körüli áron elérhetővé teszi a B1M jelű, kis méretű projektorát. A cég közleménye szerint a DVD tok nagyságú (175 x 138 x 44,5 mm), mindössze 900 grammot nyomó vetítőben higanymentes, 30 ezer óra élettartamú Eco-LED fényforrás található. A DLP technológiára épülő termék maximális felbontása 1280x800 képpont, legnagyobb fényereje 700 ANSI lumen, ami kategóriájában igen jónak számít. A rövid vetítési távolságú lencsék a vászontól mindössze egy méterről akár 51 hüvelyk (130 cm) átlójú képet képesek vetíteni, így a B1M ideális kis térben történő előadásokhoz, ahol egyébként csak a noteszgép kis képernyőjét lehetne nézni.

Asus B1M
ASUS B1M [+]

A készülék az ASUS notebookok hálózati adapterét is használni tudja (ezen belül is a legalább 65 watt teljesítményűeket), így nem kell külön tápegységet cipelni, ha a noteszgép egyébként fel van töltve. Az ASUS B1M-be egy kis Wi-Fi adapter is került a hordozható számítógépek, illetve az Android és iOS operációs rendszerrel dolgozó készülékek közvetlen, vezeték nélküli csatlakoztatása érdekében. Nem kell tehát külön videokábelt vinni csak a bemutatók miatt; illetve a prezentációs és multimédiás fájlok, valamint a dokumentumok a szoba bármely pontjából vezeték nélkül megjeleníthetők a B1M-en. Az androidos és iOS-es eszközök vezeték nélküli távirányítóként is használhatók az előadások során, vagy akár valós időben megjegyzések fűzhetők velük az egyes diákhoz.

A HDMI mellett került a termékre egy-egy D-sub, 3,5 mm-es AV-bemenet (kompozit video- és sztereó audiobemenet), 3,5 mm-es fülhallgató kimenet, SD szabványú memóriát fogadó kártyaolvasó és USB 2.0 csatlakozó. Ez utóbbiak segítségével eljuttathatóak rá filmek (MOV, MP4, AVI, MKV, MPEG, WMV), zenék (MP3, MP1, MP2, WMA, AAC, ADPCM-WAV, PCM-WAV), képek (JPG, BMP, JPEG), és dokumentumok (PDF, DOC, DOCX, XLS, PPT, PPTX, TXT) amelyeket az integrált médialejátszó segítségével közvetlenül is meg lehet nyitni. Az Eco-LED fényforrás alacsony üzemi hőmérsékletének köszönhetően a B1M bemelegedési és lehűlési ideje rövid: akár öt másodperc alatt használatba vehető, illetve azonnal kikapcsolható és elcsomagolható.

A kétféle magasságra állítható, lehajtható lábakkal a B1M gyorsabban üzembe helyezhető, mint más, csavaros lábú projektorok; az automatikus trapéztorzítás-korrekció pedig beállítja a projektort, hogy szabályos téglalap alakú képet vetítsen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés