Az Arctic bejelentette a P533 játékosoknak szánt headsetet

Hirdetés

A játékosoknak szánt mikrofonos fejhallgatók meglehetősen szoros versenyét kívánja még változatosabbá tenni az Arctic. A svájci székhelyű cég korábban Arctic Cooling néven, leginkább a megfizethető hűtési megoldásaival és gépházaival vált közismertté hazánkban, pár éve azonban bővítették palettájukat, és elhagyták nevükből a Cooling utótagot is. Ezúttal is a perifériás részleg kapott új tagot, méghozzá egy gamer headset formájában. A P533 típusnevet viselő széria tulajdonképpen a már megszokott recept alapján készül, így egyrészt házon belül, de a versenytársaknál is biztosan bőven akad alternatíva.

A két eltérő külső ugyanolyan belsőt takar, csak megjelenésben van különbség. A két legnépesebb játékoscsoportra, a verseny- és szimulátorjellegű alkalmazások felhasználóira, valamint a harci, katonai, lövöldözős játékok kedvelőire is gondoltak a tervezők. Amennyiben egy ilyen alkalmatosságot szerzünk be, elsőként a kellő védelmet biztosító párnázott hordtokot kell felnyitnunk, hogy teljes valójában elénk táruljon a mikrofonos fejhallgató.


A Military és a Racing dizájn, védelmet nyújtó tokjában [+]

Erős, neodímium mágnest tartalmazó 40 mm-es hangsugárzók gondoskodnak arról, hogy a kellően telt basszusok mellett a magas hangok is tisztán, hűen kerüljenek visszaadásra. Érzékenységük átlagosnak mondható, 95 dB/mW, míg a frekvencia-átfogásuk 20 Hz-től 20 kHz-ig terjed. A technikai adatok 16 vagy 32 Ω impedanciát specifikálnak, azonban az nem derül ki, hogy mikor melyik az érvényes, illetőleg ez mitől függ. A fejhallgató szívének robbantott ábrája hűen tükrözi a tényleges felépítést.

A gyártónál tisztában voltak azzal a kellemetlen jelenséggel is, hogy milyen mértékben el tudja terelni egy fontos meccs alatt a játékosok figyelmét az, ha kellemetlenül nyomja, szorítja valahol a fület egy rosszul megtervezett példány. Ennek fényében a P533 nagy, a teljes fület körbeölelő, vastag és puha párnázást kapott, továbbá a fejpánt is ugyanilyen bevonattal rendelkezik. Remélhetőleg így hosszabb harcok, vagy elhúzódó versenyek során sem lép fel probléma a viselése során.

Kellően átgondoltnak tűnik a párnázás
Kellően átgondoltnak tűnik a párnázás [+]

A mikrofon egy felhajtható, több helyen is állítható tartóelemre került, azonban a hangszóróknál kisebb átfogású, csak 100 Hz és 10 kHz között bír a kellő (egyébként -40 dB/Pa-nál jobb) érzékenységgel. Természetesen stúdiófelvételek készítésére nem ez a szint a megfelelő, de a szóbeli online kommunikációra több, mint alkalmas.

1,2 m hosszú vezetékének végén négypólusú, 3,5 mm-es jack csatlakozó található, mely a mellékelt 2 méteres hosszabbítókábellel a mikrofon és a hangszóró szokványos, 3 pólusú, szintén 3,5 mm-es jack kimenetével kompatibilis. Mindezek tekintetében a kompatibilitás a legtöbb asztali és hordozható számítógéppel, telefonnal, tablettel biztosított, de PlayStation és Xbox konzolokhoz is csatlakoztathatjuk.

Hangerőszabályzás és többféle csatlakoztatási lehetőség Hangerőszabályzás és többféle csatlakoztatási lehetőség
Többféle csatlakoztatási lehetőség és hangerőszabályozás [+]

A jobb oldalon hangerőszabályozási lehetőséggel is ellátott headsetek szállítását már megkezdték, de az Arctic weboldalán online is megvásárolhatók két év garanciával, 79,99 eurós áron.

Azóta történt

Hirdetés