Visszadobta az iOS-re tervezett Steam Linket az Apple

Állítólag az alkalmazás nyújtotta szolgáltatás üzletileg ütközik a cég irányelveivel.

A Valve még a hónap első felében jelentette be a Steam Link applikációt az Android és az iOS platformokra, amely lehetővé teszi a PC-n vagy Macen futtatott játékok streamelését az említett operációs rendszereket futtató eszközökre. Androidon ez mindenképpen megoldható lesz, de az Apple – az iOS-re írt program esetében – az utolsó pillanatban megvonta a jogot a Valve-tól a Steam Link közzétételére.

Hirdetés

A Valve értetlenül áll a történtek mögött, mivel állításuk szerint az Apple App Store-on keresztül számos olyan applikáció érhető el, amely lehetővé teszi a helyi hálózaton található rendszereken futtatott programok streamelését az iOS eszközökre, és gyakorlatilag a Steam Link is ezt csinálja. Az Apple azonban úgy gondolja, hogy az említett program üzleti szempontból sérti cég applikációkra vonatkozó irányelveit. Azt sajnos nem részletezték, hogy mi ez az üzleti szempont.

Az egyik lehetséges magyarázat az, hogy az Steam Link egy olyan áruházon keresztül megvásárolt tartalmak, helyi hálózaton keresztüli futtatását teszi lehetővé, amelyből az Apple nem részesül, és ez például ütközhet az irányelveikkel. Ilyen szempont alapján viszont az összes hasonló applikációt tiltaniuk kellene, mivel ezeknél is kifejezetten nagy az esélye annak, hogy a felhasználó olyan alkalmazásokat fog futtatni, amelyek megvásárlásánál a fizetett összegből nem részesült az Apple.

A Valve közleményében csalódottságát fejezte ki, és azt remélik, hogy az Apple a jövőben meggondolja magát a fenti döntés kapcsán. Addig is az Android platformra elérhető a Steam Link.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés