Hirdetés

Váratlanul kiegészült az AOC G90-es monitorcsaládja

A G2590FX jelzésű monitor előlépett a széria legolcsóbb, 144 Hz-es megoldásává.

Az AOC pár hónapja mutatta be hivatalosan a G90-es monitorcsaládot, amelyről az alábbi hírben lehet olvasni. Az akkor megjelent modellek a kategóriájukban viszonylat pénztárcabarát megoldásoknak számítottak, de a gyártó úgy gondolta, hogy ez a trió még nem elég az összes igény lefedésére, így bemutattak egy negyedik versenyzőt, ami a G2590FX jelzést viseli.

Hirdetés

Az újdonság a specifikációk zömében megegyezik a G2590PX-szel. Ugyanúgy 24,5 hüvelykes, TN panelre épülő, LED-es háttérvilágítású, matt és villodzásmentes kijelzője van, emellett 1 ezredmásodperces válaszidővel (szürkéből-szürkébe) rendelkezik, a dinamikus kontrasztaránya pedig 20 000 000:1, de ez a paraméter a fontosabb statikus módban 1000:1. Nem hiányzik az AMD FreeSync támogatása sem, ami 30 és 144 Hz-es tartományban működik, továbbá a 100x100-as VESA állványra is felszerelhető marad.

A különbség igazából a bemenetek szempontjából keletkezik, ugyanis eltűnt az MHL interfész, de persze a D-Sub, a DisplayPort 1.2-höz és a HDMI 1.4-hez nem nyúltak a tervezők. További eltérés a négyportos USB Hub, illetve a beépített hangszóró hiánya, valamint nem érhető el az állítható magasság, a kijelző elforgathatósága, valamint a pivot funkció. A megjelenítők dönthetősége azonban megmaradt, sőt a tartománya -3,5 és 21,5 fokra nőtt, továbbá fontos adat még, hogy a fogyasztás 23 wattra csökkent, ami 5 wattos spórolás a G2590PX-hez viszonyítva.

A fentiekkel együtt az AOC G2590FX ára 249 euróra mérséklődik, vagyis a nagyobb testvérhez képest 30 eurót lehet spórolni, ha a fentebb részletezett változások elfogadhatók a potenciális vásárlók számára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés