Az AMD reagált az eltérő specifikációjú Radeon RX 560-akra

A vállalat figyelmezteti az érintett gyártókat, hogy különböztessék meg jobban az érintett termékeiket.

Hirdetés

A tegnapi napon számoltunk be arról, hogy a Kínának szánt Radeon RX 560D eljutott a nyugati piacokra, csak éppen a D jelzés nélkül, ami azt eredményezte, hogy a Radeon RX 560 név kétféle dizájnt rejthetett: az egyik 60 wattos TDP mellett 14, míg a másik 80 watton belül 16 multiprocesszort kínál.

Az AMD szerint nyár óta van lehetőségük erre a gyártóknak, méghozzá aszerint, hogy nagyobb teljesítményű, vagy alacsonyabb fogyasztású variánst szeretnének piacra dobni. Emiatt születhetett meg az ASUS DirectCU II EVO sorozatba sorolt Radeon RX 560-ja, ahol az EVO jelzés utalt az alacsony fogyasztásra és a kevesebb multiprocesszorra. Több gyártó azonban nem különbözteti meg ilyen egyértelműen az érintett VGA-kat, így csupán a modellszám, vagy esetleg a típusjelzésben egyetlen betűnyi eltérés mutatja csak azt, hogy melyik a gyorsabb és melyik a kevesebbet fogyasztó verzió.

Az AMD közleményében tudatta, hogy felveszik a kapcsolatot az érintett gyártópartnerekkel, hogy különböztessék meg egyértelműbben a kétféle Radeon RX 560-as variánst, annak érdekében, hogy a vásárlóknak világos legyen, az alacsonyabb fogyasztású vagy a nagyobb teljesítményű modellt készülnek épp megvenni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés