Megmutatta az új generációs EPYC-et az AMD

Egy tokozás, kilenc lapka, 64 mag, illetve a "csodaragasztó", amitől a rendszer működik.

Hirdetés

A tegnapi napon írtunk az AMD Rome platformjáról, illetve a Zen 2 processzormagról, és a linkelt hírünkből az is kiderült, hogy az új rendszernél a tokozás közepén pózoló, 14 nm-es I/O lapka mellé számos 7 nm-es CPU chiplet kerül.


[+]

A vállalat azonban időközben megmutatta magát a fejlesztést is, méghozzá fizikai valójában, így látható, hogy miképpen is épül fel. Az is kiderült, hogy egy CPU chipletben nyolc darab Zen 2 processzormag található, és ebből az is világos, hogy nyolc chiplet esetén 64 magról beszélhetünk egy tokozáson belül. Ez nyilván a kétfoglalatos konfigurációk esetében 128 mag lesz.

Az AMD konkrétan nem körvonalazta a teljesítményt, de annyit elárultak, hogy az iparági szabványnak tekinthető C-Ray tesztprogramban az Ethanol referenciaplatform, egyetlen egy, ismeretlen magszámú, új generációs EPYC processzorral gyorsabb volt, mint két darab Intel Xeon Platinum 8180M, ami gyakorlatilag a skálázható Xeon sorozat aktuális csúcsmodellje. Magyarul a Rome egyutas környezetben kínálja majd fel a kétutas aktuális szerverek teljesítményét.

Mindezek mellett az AMD azt is elárulta, hogy a Zen 3 és a Zen 4 is aktív tervezés alatt áll. Előbbi nem meglepő, elvégre a Milan platform már be van harangozva a 2020-as esztendőre, de a Zen 4 érdekes. Már csak azért is, mert a vállalat korábban Zen 5-ről beszélt, és úgy volt, hogy a 4-es számot kihagyják. Mára viszont ez megváltozhatott, így elmondható, hogy a matematika szabályai legyőzték a kínai kultúra babonáit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés