2020-ig részletezte útitervét az AMD

Már néhány éven belül jöhetnek az első 7 nm-es dizájnok a CPU-k és a grafikus processzorok piacára is.

Hirdetés

Az AMD viszonylag régen adott már felvilágosítást arról, hogy milyen fejlesztésekkel készülnek a jövőben, így most előkerült két új útiterv, ami a CPU-k és a GPU-k szempontjából is lefedi a várható változásokat, egészen 2020-ig.

A CPU-k tekintetében a második generációs, vagyis a Pinnacle Ridge lapkákra épülő Ryzen Threadripper mintáit már szállítja a cég, így a korábban prognosztizált, iskolakezdésre időzített start tarthatónak tűnik. A következő évben viszont már a 7 nm kerül főszerepbe, ugyanis az adatok alapján az esztendő első felében érkezik a Zen 2 mag, és ennek a dizájnja már kész is. Ezt követi majd a Zen 3, méghozzá a következő év végén, ami már egy jobb 7 nm-es node-on készül. A processzorokat valószínűleg a GlobalFoundries fogja gyártani, de ez nincs hivatalosan megerősítve.

A GPU-k szempontjából a 7 nm-es Vega dizájnja kész, de ezt tudni lehetett, hiszen az AMD nemrég jelentette be, hogy már működik a laborjukban, és a szóban forgó lapkát a TSMC fogja gyártani. Valószínűleg ugyanezen a node-on készül majd a Navi, ami a következő év első felére van prognosztizálva, és egy fejlettebb 7 nm-es eljáráson érkezik a következő generáció, aminek a kódneve egyelőre ismeretlen, viszont az útiterv szerint még 2020-as esztendő előtt bemutatkozik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés