Hirdetés

Alacsony fogyasztású 9800 GT modellt dob piacra a Zotac

Az alacsony fogyasztású 9600 GT Green modell nyomdokait követve, a Zotac újabb alacsony energiaéhségű grafikus kártyát jelentett be. A GeForce 9800 GT Eco – a gyártó állítása szerint – 40 %-kal kevesebb energiát fogyaszt a referenciamodellnél.

Zotac GeForce 9800 GT Eco
Zotac GeForce 9800 GT Eco

A csökkentett feszültségen működtetett grafikus processzor órajelét 550 MHz-re állították be, a benne található 112 shader egység 1375 MHz-en dolgozik, az 512 MB-nyi GDDR3-as memóriachip pedig effektív 1800 MHz-en jár. Az áttervezett nyomtatott áramköri lapon nem találni kiegészítő tápcsatlakozót, ami azt jelenti, hogy a Zotac új grafikus kártyája beéri a PCI Express foglalatból felvehető maximális 75 wattal is.

A részegységek hűtéséért egy nagyméretű, feketére festett borda és egy ventilátor felel, ami megelégszik egy bővítőhellyel is. A csatlakozók között két dual-link DVI és egy tévékimenet található, emellett a 9800 GT Eco alkalmas többkártyás SLI rendszerek kiépítésére is. A Microsoft DirectX 10-et és Shader Model 4.0-t, PhysX-et és CUDA-t is támogató termékre a Zotac öt év garanciát vállal, várható fogyasztói árát egyelőre nem jelentették be.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés