Acer blog: monitordömping az Acer háza táján

Két új Predator kijelző mellé egy dizájnereknek szánt professzionális modellre is számíthatunk.

Újabb Predator kijelzőkkel próbálja magát belopni magát a gamerek szívébe az Acer, azaz egészen pontosan kettővel, a csúcskategóriás X27-tel, illetve a valamivel egyszerűbb, ezáltal várhatóan olcsóbb Z271UV-vel. A Predator X27 a kornak megfelelően 4K felbontást kínál NVIDIA G-Sync HDR kompatibilitással, 144 hertzes maximális frissítési frekvenciával, 4 ezredmásodperces válaszidővel, valamint 99%-os Adobe RGB színtérrel, amit kvantumpontos technológia felhasználásával értek el. A HDR technológia támogatásából kifolyólag a maximális 1000 cd/m² fénysűrűség nem meglepő, ehhez 384 zónára osztott local dimming háttérvilágítást használnak. A talpat és az állványt sem aprózzák el, a hírek szerint teljesen fémből készül és minden irányban állíthatóságot biztosít.

Acer Predator X27 Acer Predator X27
Acer Predator X27 [+]

A Predator Z271UV, mint említettük, valamivel egyszerűbb lesz, erről árulkodik a WQHD felbontású, nagy betekintési szöget kínáló panel is, ami viszont ívelt. A kvantumpontos technológia itt is megtalálható, de a végeredmény valamivel egyszerűbb az X27-nél, mivel Adobe RGB lefedettségről nincs szó, csupán kibővített (130%) sRGB-ről. A válaszidő 1-3 ezredmásodperc lehet beállítástól függően, a maximális frissítési frekvencia pedig 165 Hz-nél tetőzik, de ezzel kapcsolatosan a vállalat tuningot említ, így vélhetően csak G-Sync mellett érhető el, hiszen a Predator széria tagjaként a Z271UV esetében is támogatott ez a funkció.

Acer Predator Z271UV Acer Predator Z271UV Acer Predator Z271UV
Acer Predator Z271UV [+]

A Predator kijezők közös pontja, hogy mindegyik alapból PWM-mentes háttérvilágítással érkezik, de bekapcsolható az ULMB (ez esetben PWM lesz, cserébe csökken az elmosódás), illetve helyet kap bennük a Tobii szemkövető technológia is.

ProDesigner PE320QK névre hallgat majd az Acer legújabb monitora, melyet a vállalat kifejezetten a dizájnereknek szán. Sajnos egyelőre a technikai parameterek sora roppant hiányos, így tudásával kapcsolatosan kicsit a sötétben tapogatózunk. Amiben biztosak lehetünk, hogy a 32 hüvelykes képátlóra 3840x2160 képpontos felbontás jut, de hogy milyen panellel számolhatunk, az egyelőre rejtély. Mindenesetre a vállalat azt állítja, hogy a színtér 95%-ban fedi majd a DCI-P3 színteret, az sRGB pedig 130%-os lesz (ami a kvantumpontos technológia használatára utal), a színhelyesség pedig DeltaE=1 érték alá is bevihető. Helyet kap az úgynevezett HDR Expert technológia is, amit szintén nem fejtettek ki bővebben, így nem tudjuk, hogy ez egyedi, vagy egy local dimminggel megtámogatott, valós HDR szabványra épülő megoldás-e. Nem marad USB-C csatlakozó nélkül az újdonság, mely 85 wattig a töltésre használatos Power Delivery szabványt is támogatja.

Acer ProDesigner PE320QK Acer ProDesigner PE320QK Acer ProDesigner PE320QK
Acer ProDesigner PE320QK [+]

Az ár és a megjelenés egyik itt megjelentetett monitor esetében sem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények