Acer blog: Az új Orion 5000 mellett jön egy óriási HDR-es monitor is

Az asztalra szánt nagyobb újdonságokon túl egy hátizsák, egy egér, egy billentyűzet és egy headset is érkezik azért.

A notebookok mellett az asztali gépek sem maradtak ki a fejlesztésből: a már ismerős Orion 5000 a 2019-es év örömére Core i9-9900K-val, RTX 2080-nal jön, a miditorony méretű, 30 literes térfogatú gépházban pedig elég hely van 64 GB memóriához. A ház átlátszó oldalfalába még fémhálót is rejtettek az elektromágneses sugárzás kint- és benntartásához, a Z390-es lapkakészlettel szerelt alaplapra pedig 2,5 Gbps sebességű Ethernet port került.

Predator Orion 5000 Predator Orion 5000
Predator Orion 5000 [+]

Egy Easy-Swap fantázianevű egység lehetővé teszi, hogy egy 2,5 hüvelykes meghajtót SATA III porton keresztül is elérhető, de egyben hordozható adattárolóként használjunk. Az RGB opciók jelenlétét már ki sem emeljük, ez manapság kihagyhatatlan, a gépházat és a ventilátorokat is karácsonyfaként világíthatjuk ki, akár az éppen hallgatott zene ritmusára változó fényekkel.

Nemcsak nagy, de tudásában is impozáns a Predator CG437K P Nemcsak nagy, de tudásában is impozáns a Predator CG437K P
Nemcsak nagy, de tudásában is impozáns a Predator CG437K P [+]

Ami a C473K P névre hallgató LFGD-t illeti ez valahol a folyamatosan csúszásban lévő BFGD kisebb tesójának is tekinthető, hiszen 43”-es képátlójával inkább a nagy monitorok, mint a tévék közé illeszkedik. Felbontása UHD, maximális képfrissítése 144 Hz, az alkalmazott VA panellel pedig a gyártó nemcsak a DisplayHDR 1000 szabványnak megfelelő képességeket, de a DCI-P3 színtér 90 százalékos lefedését is ígéri. A készülék kapott három HDMI bemenetet, és van rajta egy standard DisplayPort, illetve egy Type-C konnektor is. Mint a képeken is látszik, a készülék inkább a tévé helyére, mint asztalra tervezett állványt kapott, ennek állíthatósága minimális.

Predator M-Utility
Predator M-Utility [+]

A további, játékosoknak szánt kiegészítők listájára egy hátizsák, egy egér, egy billentyűzet és egy headset fért fel, sorrendben a Predator M-Utility, a Cestus 330, az Atheon 330 és a Galea 331. Ezek közül az első az, ami egyértelműen a drágább gamer notebookot vásárlókat célozza, 17 hüvelykes gépekhez tervezett méreteivel. A noteszgép számára kialakított rész 180 fokban nyitható, ami megkönnyíti a kőnehéz notebookok kibányászását, a rengeteg extra zseb és tartórekesz pedig minden kiegészítőt elnyel, ha kell – még fotósállványt is.

Predator Cestus 330
Predator Cestus 330 [+]

Az szimmetrikus, de oldalsó gombjai miatt jobbkézre opimalizált egér esetében a központi szerepet egy PixArt 3335 tölti be, mellyel a teljesen felesleges 16 000 cpi-s szintet is megcélozhatjuk. Gombjainak száma hét, ezek természetesen programozhatóak, a kezelésre szolgáló Predator Quatermaster szoftveren át pedig a kötelező RGB világítást is testre szabhatjuk

Predator Atheon 330
Predator Atheon 330 [+]

A meglepően visszafogott dizájnú Atheon 330 billentyűzetnél Cherry MX kapcsolók kerültek a gombok alá, kék LED-ekkel és NKRO-val – de nemcsak a világítás kék, a kapcsolók is a Blue szériából származnak, a csendes működést kedvelők bánatára. Egyéb verziók piacra dobásáról a standon sajnos nem tudtak nyilatkozni.

Predator Galea 331
Predator Galea 331 [+]

A billentyűzethez hasonlóan konzervatív külsőt kapott a Galea 331 headset is, a masszív mikrofont leszámítva tulajdonképpen egy átlagos fejhallgatóként is elmenne. Tulajdonságait nézve nincsenek hangzatos extrák, de a lényeg rendelkezésre áll: 50 mm-es hangsugárzókat kapunk és 3,5 mm-es analóg jack konnektort, a mikrofon pedig használaton kívül felhajtható.

Végezetül pedig jöjjenek az elérhetőségre és árakra vonatkozó adatok a Magyarországot is magába foglaló EMEA régióban: az új Orion 5000 esetében júniustól várható az érkezés, 2000 eurós nyitó áron, a 43 hüvelykes monitor pedig szeptemberben jöhet mellé, 1500 euróért. A hátizsák, a Cestus 330 egér, az Atheon 300 billentyűzet és a Galea 311 headset júniusban érkezik meg, sorrendben 179, 79, 149 és 69 euróért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés