Hirdetés

A microATX-re koncentrál az ASRock

A CES elé időzített bejelentések között TR4-es mATX alaplapot és SFF mini PC-t is találunk.

Rövid időn belül megnyitja kapuit a CES 2018, de sok cég nem várja meg az első, igen zsúfolt napot, inkább korábban elkezdi bemutogatni termékeiket. Így tett az ASRock is, akik Las Vegasban a kis méretű, de nagy teljesítményű PC-t keresőket szeretnék majd megcélozni három termékkel is, melyek közül az első helyen egy microATX méretű, Socket TR4-es alaplap, az X399M Taichi áll.


[+]

Ez egyébként, ahogy azt a büszke gyártó ki is emelte, a világ első microATX méretű, Ryzen Threadripper fogadására készült alaplapja, amellyel immár kis méretben is asztalunkra kerülhet az AMD HEDT platformja. Annak érdekében, hogy ne csak a CPU legyen erős, az X399M Taichira három, erősített kivitelű x16-os PCI Express 3.0-s foglalat került, eggyel kevesebb, mint teljes méretű testvérére. Átmentették viszont a 11 fázisú tápellátást és a Dr. MOS-t, ezeken felül pedig kapunk egy U.2 és három M.2 csatlakozót, illetve az ATX változattal megegyező kiosztású hátsó csatlakozótömböt, két 10 Gbps-es USB 3.1 porttal (egyik Type-C), 8 darab 5 Gbps-es USB 3.1 kivezetéssel, két Ethernet interfésszel, és persze az integrált IEEE 802.11ac-s WLAN adapter antennái számára szükséges csatlakozások is megtalálhatók lesznek.


[+]

Aki inkább az Intel HEDT megoldására szavaz, annak az X299M Extreme4 lesz az újdonság, 11 fázisú tápellátással, két erősített és egy sima PCI Express foglalattal és valamennyi LGA2066 foglalatba illeszthető Core X processzor támogatásával.


[+]

Végül a harmadik újdonság a már eddig is elérhető DeskMini GTX széria kibővítése egy Z370 lapkakészletre épülő modellel. A DeskMini GTX-ek 2,7 literes házba szerelt, Micro-STX méretű gépek, amelyekben A/B/B+ kártyák fogadására képes MXM foglalatok várják a grafikus adaptereket, egészen GeForce GTX 1080-ig. Az új modell esetében természetesen egy Z370M-STX alaplapot kapunk, ebbe a hatmagos nyolcadik generációs Intel CPU-kat szerelhetjük majd be, két SO-DIMM foglalata pedig a DDR4-3200-as modulokat is támogatja (nem meglepő módon pont ezekből került több is piacra az elmúlt hetekben, hónapokban a G.Skill, és a Corsair jóvoltából).

Az újdonságok pontos megjelenési ideje, ára, illetve részletesebb specifikációi később várhatók.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés