A Delltől érkezhet a Microsoft Surface Studio ellenfele

Hirdetés

A Microsoft nem olyan régen mutatta be a Surface család első AIO tagját, ami a Surace Studio nevet kapta. Erről, illetve hozzá kapcsolódóan a Surface Dial nevű kiegészítőről a bejelentés napján részletesen beszámoltunk, így az akkor leírtakat nem ismételnénk meg. Úgy tűnik, hogy nem csak a Microsoftnak tetszett meg ez az irány, mivel hasonló koncepción töri a fejét a Dell is. Legalábbis erről tanúskodik az a videó, amelyet a vállalat vetített a San Diego-i Adobe Max konferencián.

Egyelőre nem tudni a Dell-féle masina nevét, de az jól kivehető, hogy dönthető kijelző helyett egy kétkijelzős rendszer alkottak, ahol a központi részt egy hat hangszóróval kiegészített monitor adja, előtte pedig egy másik, igen nagynak tűnő érintőkijelző foglal helyet ott, ahol alapesetben a billentyűzet és az egér kapna helyet. A videóban az érintés mellett felbukkan továbbá a tollas bevitel, valamint az említett Surface Dialhoz hasonló eszköz is. Ezzel tulajdonképpen a Microsoft részben elérte a célját, a Dialt ugyanis nem akarják kisajátítani, hanem egy pilot projektnek szánták, hiszen már a bejelentéskor elmondták, reménykednek benne, hogy más gyártóknak – köztük elsődlegesen a Dellnek, HP-nak és Lenovonak – is megtetszik az ötlet, és fejlesztenek majd hasonló eszközöket, illetve ehhez való programokat.

A technikai részletek egyelőre sajnos nem ismertek, de a vállalat ígérete szerint a 2017-es CES kiállításon – amin mi is ott leszünk – minden kiderül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés