2011, az iPad 2 éve lesz

A mai, már jó előre beharangozott március 2-ai Apple keynote-on végre bemutatkozott a sokak által várt új tablet, azaz az iPad 2. Az új modell egyharmaddal vékonyabb lett az első változatnál, így 8,8 mm-es, és a tömege is kisebb lett, mivel 680 helyett 590 grammot nyom. Az szélei is élesebbek lettek, kicsit hasonlóak az iPhone-okéhoz. Immár a kétmagos A5 processzor került bele, ami a beszámoló szerint kétszer gyorsabb az előző A4-esnél, az új PowerVR alapokra épülő grafikus mag pedig állítólag kilencszer erősebb.

[+]
[+]

Ugyan a CPU sebessége nőtt, a fogyasztása a régiéhez hasonló. Került bele gyorsulásmérő és elejére, hátuljára egy-egy kamera is. A hátlapja továbbra is fémből készül, színe pedig fekete és fehér is lehet, amely változatok az első árusítási naptól kezdve kaphatóak lesznek. Az iPad legendásnak nevezett akkuideje, a nagyjából 10 órás rendelkezésre állás megmaradt az új modellnél is.

[+]
[+]

Viszont csalódást okozhat a kijelző, mivel a termék a jelek szerint nem kapta meg a Retina Display-t, tehát se a mérete, se pedig a felbontása nem lett nagyobb. A masinát azért ellátták HDMI kimenettel is, amin keresztül akár 1080p-s videolejátszás is lehetséges. Ehhez szükség lesz egy összekötőkábelre, amin keresztül töltődik is az eszköz. Persze a kábel nem tartozék, külön kapható 39 dollárért.

[+]
[+]

A másik kiegészítő, ami megvásárolható lesz hozzá, az a Smart Covernek nevezett tok, ami lényegében egy védőburkolat. Ez védi az üveget is, továbbá könnyű és vékony, de ennek ellenére erős. Összehajtva támasztékként is szolgálhat, és egy másik hasznos funkciója is van: magába az iPadbe is raktak mágneseket, így az ugyancsak mágnesekkel ellátott tok könnyen rögzíthető, de egyúttal becsukáskor leteszi altatásba a készüléket, kinyitáskor pedig feloldja. Műszálas és bőr alapanyagú változata is lesz öt-öt színben, az áruk pedig 40 és 70 dolláros.

[+]
[+]

Az iPad 2 összesen hatféle változatban lesz kapható, melyek közül három-három modell Wi-Fi-s vagy Wi-Fi és 3G kombós; 16, 32 vagy 64 GB-os tárolóval. Március 11-től, azaz következő péntektől már szállítani fogják, legalábbis az Egyesült Államokban. Március 25-én pedig újabb 26 országban (beleértve hazánkat) is megjelenik majd. A kezdőára 499 dollár lesz, és természetesen már az új, 4.3-as iOS operációs rendszerrel érkezik.

[+]
[+]

 

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés