Hirdetés

Nyolc megapixeles gép az Olympustól

Az Olympus C-8080 Wide Zoom váza magnéziumötvözetből készült. A 8 megapixeles CCD érzékelőre ötszörös átfogású zoom-objektív rajzol képet. A 14 tagból álló objektív két aszférikus lencsével is büszkélkedik; ezek segítségével csökkenthetők a kromatikus aberrációk a képeken. Kisfilmes világba átemelve az objektív fókusza 28 és 140 mm között állítható.


Forrás: DP Review

A csupán 0,3 másodperces exponálási késlekedés mellett nagyon gyors adatfeldolgozással is kecsegtet az Olympus új gépe: automatikus üzemmódban – a legnagyobb képfelbontás mellett – 1,6 kép készül másodpercenként. A fény- és fehéregyensúlyt mérő rendszerek mellett kettős automatikus fókusszal rendelkezik a C-8080WZ. A TTL (Through The Lens) kontraszt-összehasonlítás mellett a gép passzív élességállítást is tud, amely egy érzékelőn keresztül kiszámolja a motívum távolságát. A fényképezőgép számos előre programozott és manuális beállítást kínál a felhasználónak.


Forrás: DP Review

Új a Sunshine LCD is. A nagy fényerejű TFT-monitoron akár verőfényes napsütésben is jól láthatók a készített képek. A kijelzőt egyébként akár ki is lehet hajtani: 20 fokban lefelé és 90 fokban felfelé dönthető a panel. A gép keresője elektronikus, s felbontása 240 000 pixel.

A C-8080WZ kettős adatmentést tesz lehetővé: egyaránt bővíthető xD és CF memóriakártyákkal. Természetesen lehetséges külső vakuk használata is; a gyors adatátvitelről USB2.0 csatlakozás gondoskodik. Az Olympus Camedia C-8080 Wide Zoom áprilistól kerül a boltokba 1250 eurós áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés