Nyár végétől kapható a Philips Blu-ray írója

Hirdetés

A Philips néhány éve az elsők között kezdett dolgozni olyan író-olvasó fejeken, melyek lehetővé teszik, hogy egy optikai meghajtó mind a vörös lézeren alapuló CD/DVD lemezeket, mind pedig a kék lézeres Blu-ray médiumokat kezelhesse. A fejlesztések eredményét tartalmazó meghajtókat azóta a vállalat több partnere is beharangozott, maga a Philips azonban mindeddig adós maradt saját PC-s meghajtójának paramétereivel és megjelenésének időpontjával.

A Computex alkalmából végre bejelentették, hogy a nyár végén piacra kerül a Philips TripleWriter SPD7000. Ez az optikai egység kétszeres (azaz 72 Mbps) sebességgel olvassa mindhárom Blu-ray médiumot, és ugyanilyen tempóval írja az egyszer és többször írható BD-R, illetve BD-RE korongokat. Emellett írja-olvassa a CD-ket és a DVD-RAM kivételével a DVD-k valamennyi változatát, bár a közlemény arra nem tér ki, ez esetben milyen sebességet ér el. Az írásban a mellékelt Nero 7 Essential szoftver működik közre.

A Philips ezzel párhuzamosan írható Blu-ray lemezeket is piacra dob, melyek egyrétegű típusaira 25 GB, kétrétegű változataira pedig 50 GB adatot lehet rögzíteni. A továbbfejlesztett Hard Coating védőbevonat a gyártó ígérete szerint hatékonyan védi az ujjlenyomatok, karcolások jelentette veszélytől a lemezeket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés