NX kódnéven fut a Nintendo új konzolprojektje

A Nintendo új információkkal szolgált a jövőbeli koncepciókkal kapcsolatban, így Satoru Iwata, a vállalat elnök-vezérigazgatója megerősítette, hogy NX kódnéven fut a cég legfontosabb projektje, amely egy konzolt rejt magában. Várhatóan nem ez lesz a végleges név, de amíg erről a japánok nem döntenek, addig az NX megnevezést használják.

Hirdetés

Valószínűleg arról a konzolról van szó, amelyet a Nintendo elsődlegesen Kínának szán, de a friss információk szerint úgy tűnik, hogy akár globális szinten is bevetésre kerülhet. Utóbbi logikus döntés lehet, hiszen magának a terméknek fejlesztését eleve le kell vezényelni, és eltérő tartalmakkal más országokban is eladható.

A Nintendo a fentiek mellett azt is megerősítette, hogy szerződést kötöttek a DeNA-val, amely vállalat Japán egyik legnagyobb, ultramobil piaccal foglalkozó fejlesztőcégének számít. A két vállalat együtt fog kidolgozni egy új tartalomszolgáltatási rendszert, amely lényegében leváltja az amúgy haldokló Club Nintendót. Ennek a szolgáltatásnak az egyik sarkalatos pontja, hogy többplatformos lesz, vagyis a Nintendo 3DS, Wii U és az új, NX kódnevű konzol mellett támogatja majd a tableteket, a PC-ket és az okostelefonokat is.

Ez lényeges változás a Nintendo üzletpolitikájában, hiszen a vállalat ezzel a koncepcióval nyit a nagyvilág felé, így az új tartalomszolgáltatási rendszerbe felkerült játékok nem feltétlenül csak a Nintendo konzoljain lesznek elérhetők a jövőben. Erre vonatkozóan azonban még kevés adatot árult el a cég, de látszatra működőképesnek tűnik a modell.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés