16 darab GV100-at is képes összekötni az NVIDIA

Ehhez 12 darab NVSwitch szükséges, amivel gyors adatkapcsolat valósítható meg a GPU-k között.

Az NVIDIA a GTC alkalmával új DGX-2 szervert is bejelentett, ami a 400 ezer dolláros árával nem éppen olcsó szerkezet, de van olyan piac, ahol megéri bevetni. Az olvasóink számára azonban ez a gépezet csak egy álom, ám ez nem zárja ki, hogy a specifikációival ne ismerkedjünk meg közelebbről.


[+]

A 10 kilowattot fogyasztó DGX-2 két darab Intel Xeon Platinum processzort alkalmaz, a rendszermemória kapacitása maximum 1,5 TB lehet, míg az adatokat alapértelmezett konfigurációban 30 TB-nyi NVMe SSD tárolhatja, de utóbbi akár 60 TB-ra is bővíthető. Ezek mellett hálózati kommunikációra InfiniBand és 100 gigabites Ethernet áll rendelkezésre.


[+]

A rendszer különlegessége a 16 darab beépített GV100-as lapka, amelyek NVLink interfésszel vannak összekötve. Ehhez újítás az NVSwitch, amik viszonylag egyszerű elosztók, és 12 darabot alkalmazva olyan topológia építhető ki, amiben a GV100-as lapkák 300 GB/s-os sebességű kapcsolatot tudnak tartani egymással. Késleltetésre vonatkozó adatokat az NVIDIA nem hozta nyilvánosságra, de a rendszeren keresztül az NVLink összes előnye kihasználható, vagyis a 16 darab GV100-as lapka, egyenként 32 GB-os fedélzeti tára megosztható egymással, azaz akármelyik GPU megcímezheti a másik memóriáját.


Az NVSwitch lapka

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés