Hirdetés

Növekvő termelés az LCD szegmensben

Hirdetés

Míg a Samsung gondokkal küzd az ötödik generációs (5G) TFT LCD gyártásra való áttéréssel, addig az LG Philips már 88%-os kibocsátási mutatót ért el, és minden erejével a kereslet kielégítésén fáradozik. Emiatt növelte októberben a szállítások mennyiségét, ami elérte az 1.3 millió nagyméretű panelt a szeptemberi 920 ezerrel szemben. Ez 40%-os növekedés, ami messze felülmúlja a Samsung és a tajvani gyártók növekedését, mely 13-19% között van.

Az LG-Philips már augusztusban is borsot tört a Samsung orra alá, amikor megszerezte a vezető helyet a nagyméretű paneleket gyártó cégek között. A cég 5G-s panelgyártását tovább akarja növelni év végéig, majd egy második 5G-s gyártósor indítását tervezi jövő év első felében.

A DisplaySearch előrejelzése szerint a novemberi kínálatnövekedés 9%-os lesz, ami jóval kisebb az októberi 20%-os emelkedésnél. Ezek a folyamatok nekünk, végfelhasználóknak is kedveznek (amennyiben a kereslet nem nő gyorsabban, hiszen az mindig árfelhajtó hatású), mert folytatódik az LCD panelek lassú, de folyamatos áresése.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés