Northwood magos Pentium 4 3.40 GHz jövőre

Hirdetés

Úgy tűnik, az Intel mérnökei csodákra képesek, ami a 0.13 mikronos gyártástechnológiát illeti. Az Intel eredeti tervei szerint a Northwood családból a 3.0 GHz-es lett volna a legmagasabb órajelű. Nyáron aztán bejelentette a cég, hogy 2003 elején kiadnak egy 3.2 GHz-es változatot is, most pedig nagy meglepetésre újabb CPU-t ígértek Northwood maggal. Szintén 2003-ban jelenik meg a 3.40 GHz-es változat, amivel újra feljebb tornásszák a 0.13 mikronos gyártással elérhető maximális órajelet.

Ezeknek az elképesztő órajeleknek köszönhetően az Intelnek nem kell jövőre erőltetett menetben átállnia a 90 nanométeres gyártásra, ráér ezzel a negyedik negyedévben. A 3.2 GHz-es Pentium 4-nek lesznek 800 MHz-es (Quad Pumped) FSB-vel, illetve HyperThreading engedélyezéssel rendelkező változatai, ezek minden felhasználói igényt ki tudnak szolgálni a második negyedévig, a harmadik negyedben pedig útjára indul a 3.4 GHz-es változat, hogy felvegye a versenyt a gyorsabb Athlon 64 processzorokkal. Egyelőre sok a bizonytalanság az AMD x86-64 processzorai, illetve a Barton magos Athlon XP-k körül, mindenesetre az Intel úgy gondolja, hogy az erősebb Pentium 4 CPU-k teljesítménye magasabb lesz ezeknél.

A Prescott magos Pentium 4, 800 MHz-es FSB-vel, 1 MB L2 gyorstárral, HyperThreading II technikával, és 90 nanos gyártástechnológiával csak a negyedik negyedévben várható, még nagyobb teljesítményt nyújtva, még erősebb ellenfelet állítva az Athlon 64-nek.

2003 tehát ismét izgalmas év lesz a processzorok piacán, ennek mi, felhasználók csak örülhetünk, hiszen az egyre nagyobb teljesítményű processzorokat egyre kedvezőbb árakon szerezhetjük meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés