Tényleg a virtuális valóságban fog utazni a Nokia

A Nokia kapcsán már az előző héten felmerültek a pletykák, miszerint a vállalat a virtuális valóságban fog utazni. Ez be is jött és a finn cég tényleg egy virtuális valóságra tervezett eszközzel készült, ahogy azt mi is megírtuk nemrég.

A vállalat a Los Angelesben tartott rendezvényén leleplezte az Ozo névre keresztelt speciális kamerát, amellyel virtuális valóságban nézhető felvételek készíthetők. Ehhez az újdonság nyolc darab speciális, egymással teljes mértékben szinkronizáló szenzort használ, amelyek egy-egy mikrofont is kaptak. A rendszer sztereó 3D-s, teljesen térbeli filmek rögzítésére képes, de a felbontás és a frissítési frekvencia még nem ismert.

A Ozo használatával felvett tartalom megtekinthető lesz bármelyik virtuális valósághoz tervezett szemüvegen keresztül, és ehhez a Nokia kínál majd lejátszóprogramot is. Természetesen a rendszer nem csak filmeket, hanem térbeli képeket is készít, amelyek szintén megtekinthetők az előbb említett módon. A Nokia mindemellett a professzionális tartalomkészítő eszközökkel is kompatibilissé tenné a kameráját.

A Nokia Ozo egyébként nem feltétlenül az átlagos felhasználást célozza meg, hanem inkább a félprofi és profi igényeket próbálja majd kielégíteni, ugyanakkor a vállalat utalt rá, hogy az érkező termékportfóliójukban ez csak az első eszköz. A Nokia az újdonság szállítását a negyedik negyedévben kezdené meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények