Nokia átszervezések

Hirdetés

A Nokia a fogyasztók igényeinek mind jobb kielégítése és a hatékonyság növelése céljából átszervezi a németországi Bochumban működő mobiltelefon-gyártás folyamatait. A bochumi egység ezentúl fokozatosan a mobiltelefonok végső összeszerelésére áll át, míg a gyárban jelenleg folyó alaplapszerelés egy részét a Nokia más létesítményei, illetve szerződéses gyártók fogják elvégezni. A változás tovább növeli a Nokia hatékonyságát a kereslet-kínálati rendszerben, és versenyképesebbé teszi mobiltelefonüzletágát.

Az átszervezés miatt a Nokia tárgyalásokat kezd a munkavállalók képviselőivel az érintett mintegy 300, teljes munkaidőben dolgozó bochumi alkalmazottat illetően. Az átszervezés a tervek szerint 2001 végére fejeződik be.

"Célunk, hogy a mobiltelefon üzletágban továbbra is megőrizzük vezető pozíciónkat, és hogy világszerte tovább növeljük piaci részesedésünket" - mondta Anssi Vanjoki, a Nokia Mobile Phones európai és afrikai régiójának ügyvezető alelnöke. "A mai üzleti világban folyamatosan és minden eszközzel azon kell dolgoznunk, hogy versenyképességünket minden téren növeljük, ugyanakkor egyre gyorsabban tudjunk válaszolni a fogyasztói igényekre. A jelentős fejlesztések következménye időnként az, hogy az alkalmazottak szemponjából nehéz döntéseket kell hoznunk."

A Nokia 1989 óta gyárt mobiltelefonokat a bochumi gyárban, amely egyike a Nokia világszerte működő kilenc gyártó egységének. A Nokia jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat a németországi Bochumban.

Hirdetés