Hirdetés

Ultrakompakt Noctua hűtések Alder Lake-hez

Két, már bevált modell kapott LGA1700-as iterációt, de egy hasznos kis aprósággal is bővült a baglyos kínálat.

Hirdetés

Az 12. generációs Intel központi egységek megjelenésével a hűtésekben utazó gyártók is elkezdték "csepegtetni" a megoldásaikat az új tokozáshoz, akár friss modellek, akár extra szerelékek formájában, s ez alól magától értetődő módon a népszerű Noctua sem kivétel. Noha az osztrák illetőségű cég rengeteg korábbi üdvöskéjéhez kínál ingyenes készletet, amennyiben a múltbéli vásárlást igazolni tudjuk, most egy már jól ismert típusának adta ki az LGA1700-ra tervezett változatát, ráadásul rögtön két színben; bemutatkozik az NH-L9i-17xx és az NH-L9i-17xx chromax.black hűtő.


[+]

A rendkívül alacsony profilú, mindössze 37 mm magas, nikkelezett top flow konstrukciók remek alternatívául szolgálhatnak az igen kompakt házak tulajdonosainak, s bár értelemszerűen nem tuningra – vagy ampertemető processzorokhoz – találták ki őket, a forrasztott hővezető csővel megtoldott bordázatuk tetején megülő, 92 mm-es NF-A9x14 HS-PWM/NF-A9x14 HS-PWM chromax.black ventilátorok lényegesen csendesebb üzemet prognosztizálnak a gyárilag mellékelt hűtéseknél. Az SSO2 csapágyazású légkavarók is csak a színükben különböznek egymástól, az egyéb jellemzőik megegyeznek; a percenkénti fordulatszámuk 600 és 2500 között szabályozható, óránként 57,5 m³ levegőt képesek megmozgatni, legfeljebb 23,6 dB-es zajterheléssel kísérve.


[+]

A réz kontaktfelülettel megáldott, cakk-pakk 385 grammos termékek dobozából többek közt egy L.N.A. adapter, valamint egy kis fecskendőnyi NT-H1 paszta ugyancsak előkerül, miközben a klasszikus színvilágú alapváltozat 45, a fekete köntösbe bújt testvére pedig  55 eurót kóstál. A garancia időtartama a szokásos, azaz 6 év.


[+]

A pároson kívül akad még egy újdonság a vállalat tarisznyájában, név szerint az NA-FD1 nevezetű légcsatorna kit, ami az NH-L9i, továbbá NH-L9a szériás CPU-hűtőink hatékonyságát hivatott növelni azáltal, hogy a szélgép és a géplakunk perforált oldal- vagy tetőpanelje közé beékelődve biztosítja a külvilágból érkező levegő direkt beáramlását.

A 13 euróba kerülő, egyszerűen szerelhető portéka különböző vastagságú, EVA habból készült távtartó keretekből épül fel (egészen pontosan hétből), és a mérete 5-45 mm között variálható, 1 mm-es grádicsokban.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés