Noctua és LaCie partnerkapcsolat a halkabb rendszerekért

Hirdetés

A különböző adattároló-rendszereket fejlesztő LaCie partnerkapcsolatba lépett az ausztriai székhelyű hűtésspecialista céggel, a Noctuával. Ennek eredményeképpen a vállalatok bejelentették, hogy mostantól közösen munkálkodnak a halk működésű, de megfelelő hűtéssel rendelkező rendszerek kiépítéséért.

Elsőként a már megjelent LaCie 4big Quadra és 5big Network termékek kapják meg a Noctua NF-P12 típusú légkavarókat, melyek – a vállalatok közös beszámolója alapján – átlagosan 40%-kal végzik halkabban a feladatukat, ami igen jó eredménynek számít. A 3,5 hüvelykes, SATA szabványú merevlemezekkel ellátott termékek egyéb paraméterei nem változnak, azaz az eSATA, FireWire és USB 2.0 interfésszel rendelkező, 4big Quadra nevű RAID adattároló továbbra is 2, 4 és 6 TB-os kapacitással vásárolható meg, míg a Gigabit Ethernet csatlakozóval ellátott, 5big Network típusú hálózati adattároló is az eddig megszokott 2,5, 5 és 7,5 TB-os tárhellyel rendelkezik majd.

Szimpatikus döntés a vállalatoktól az is, hogy az előbbi, felújított termékek ajánlott fogyasztói árai is változatlanok maradnak. Azaz a kisebbik, 4big Quadra RAID rendszer 2, 4 és 6 TB-os változata, továbbra is 849, 1299 és 1749 dollárért keres majd gazdát, míg 5big Network hálózati adattároló 2,5, 5 és 7,5 TB-os kapacitású verziójáért 899, 1399 ás 1899 dollárt kérnek el az áruházak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés