Hirdetés

Az átlagnál alacsonyabb hűtővel bizonyítana a Noctua

Az NH-D12L állítólag felveszi a versenyt az NH-U12A-val is.

A Noctua megelégelte, hogy a legtöbb kisebb méretű számítógépház kizárja a 120 milliméteres palettájukon átlagosnak mondható, 158 m magas hűtők használatát, ezért piacra dobják a szintén 120 milliméteres ventilátorral szerelt, de csak 145 mm magas NH-U12L-t. Az újdonság nem csak az SFF és Mini-ITX házakba, de akár 4U magas rackekbe is beépíthető, és nem csak hatékonyabb, mint 92 milliméteres társai, de hatékonyságban igen közel áll az NH-D12A modellhez is.


[+]

Az NH-D12L aszimmetrikus bordakialakítást és öt darab hőcsövet kapott, a processzortól elvezetett hőt pedig az NF-A12x25 PWM lekerekített sarkú verziója, az NF-A12x25r ventilátor igyekszik átadni a környezetnek. A dizájnváltás miatt az új légkavaró a szokásosnál alacsonyabbra helyezhető, így sikerült elérni a barátinak mondható, 145 milliméteres magasságot, fontos azonban megjegyezni, hogy ha egy második egységet is felszerelnénk a duplatornyos megoldásra (ami a mellékelt extra szett rögzítőelemnek köszönhetően megoldható), azt már csak feljebb tudjuk rögzíteni, így megnő a hűtő összmagassága.

Az NH-D12L azzal a SecuFirm2 rögzítőrendszerrel lett ellátva, amellyel kapcsolatban a gyártó külön kiemelte, hogy az Intel LGA115x, LGA1200 és LGA1700, valamint az AMD Socket AM4 mellett már az AM5-öt is támogatni fogja. Az NT-H1 pasztával és egyetlen NF-A12x25r egységgel csomagolt hűtő hamarosan piacra kerül, vételára pedig 90 euró lesz, míg az említett ventilátort önmagában 30 euróért fogjuk tudni bezsákolni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés