Még idén elérhetők lesznek a Nintendo NX előzetes verziói?

A Nintendo még idén jelentette be, hogy NX kódnéven fut a cég legfontosabb projektje, amely egy 2016-ban érkező új asztali konzol lesz. Erre vonatkozóan a fejlesztők már meg is kapták az előzetes dokumentációt, amely alapján dolgozhatnak a startra készülő programokon.

Hirdetés

A DigiTimes úgy tudja, hogy a konzol előzetes verzióit még idén legyártja a Nintendo, amelyre szintén szükségük van a fejlesztőknek, hiszen a készülő alkalmazásokat a végleges környezethez közelítő géppel is el kell kezdeni tesztelni. A gyártásért állítólag a Foxconn és a Pegatron Technology felelhet.

A Nintendo az NX-et nagy titokban tartja, amire a vállalat szerint azért van szükség, mert nem akarják, hogy a Microsoft és a Sony lemásolja az ötleteiket. Ugyanakkor előbb-utóbb leleplezik a 2016-ban megjelenő gépet. Valószínűleg az év második felében lesz a start, tehát a következő évben esedékes E3-on lehet egy komolyabb bemutató.

A Nintendo úgy tervezi, hogy megjelenés után egy év alatt 20 millió NX konzolt is leszállít majd, amire a cégnek valóban nagy szüksége van.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés