Nincsen Ryzen tüske nélkül

A Redditen és a wcctech.com-on számoltak be hamisított Ryzen processzorokról.

Ha hinni lehet néhány Reddit jelentésnek, illetve a wccftech.com posztjának, volt néhány regisztrált eset az Amazonon vásárolt AMD Ryzen 5 illetve 7 processzorokkal, melyek csak a kupakra gravírozott feliratban emlékeztetnek a gyártó népszerű központi egységeire.

"AMD Ryzen 7 1700" "AMD Ryzen 7 1700"
"AMD Ryzen 7 1700" (forrás: http://wccftech.com) [+]

Ez úgy történhetett meg, hogy előzőleg egy vevő nagy mennyiségben vásárolt ezekből a termékekből, majd garanciális ügyintézés ürügyén küldött vissza hamisított darabokat, melyeket ironikusan, szigorúan Intel processzorokból állított elő. Teljessé a helyzetet egy PC-s berkekben nem túl járatos Amazon alkalmazott tette, akit becsaphatott a kupakokon lévő, kívülről is látszó felirat, így bekerültek a rendszerbe, mint újra értékesíthető, dobozos, gyári hűtésű processzorok - mi személy szerint nem is értjük, hogy RMA hatálya alá eső alkatrészek milyen módon kerülhettek a reklamációkat követően teszteletlenül vissza.

A "gyári állapotban" lévő AMD Ryzen Stock Cooler
A "gyári állapotban" lévő "AMD Ryzen Stock Cooler" (forrás: http://wccftech.com) [+]

Szerencsére kicsi a valószínűsége, hogy akár a számítógép-összeszerelésben kevésbé járatos felhasználó is kárt tehetne a Ryzenhez vásárolt alaplapjában, egyből kiszűrhető az inkompatibilitás.

Expressz-szállítással megérkezett a blogger bontatlan processzora is
Expressz-szállítással megérkezett a blogger bontatlan processzora is (forrás: http://wccftech.com) [+]

Az Amazon jól kezeli az ebből kialakult helyzetet: az érintett vásárlóknak akár expressz kiszállítással biztosít korrekt példányt, vagy visszafizeti a vételárat, és az okozott kellemetlenségért grátisz ajándékkártyával is kárpótolja őket a világszerte népszerű webáruház.

Előzmények

Hirdetés