Hirdetés

Nagy átviteli sebességre gyúrnak a Netgear ReadyNAS 200 hálózati adattárak

Az új termékek elsősorban 200 MB/s-os olvasási és 160 MB/s írási tempóra képes csúcs átviteli sebességükkel kívánnak sikert aratni (természetesen RAID kötetben), amiből akár a hálózathoz vezeték nélkül kapcsolódó eszközök is tudnak profitálni a gyártó állítása szerint, már amennyiben a kliensek és egyben leggyorsabb IEEE 802.11ac szabványt használják. A NAS egyébként Gigabit Ethernet portokkal kapcsolódik a hálózatra, szám szerint kettővel, link aggregáció képességgel megáldva.

Netgear ReadyNAS NS202
Netgear ReadyNAS NS202 [+]

A hardver lelke a kétmagos, 1,4 GHz-es ARM Cortex A15 SoC és a hozzá párosított 2 GB RAM, illetve a ReadyNAS OS operációs rendszer, ami mindenféle szoftver és egyéb segítség nélkül automatikusan megjelenik a hálózaton és felhőben konfigurálható, illetve állományok elérését is biztosítja ezen az úton. A két- és négyrekeszes tárolók 2,5"-es és 3,5"-es SSD-ket és HDD-ket fogadnak 12 illetve 24 TB-os kapacitásig a behelyezhető tárolók számától függően, és ezek akár menet közben is cserélhetőek a hot swap funkciónak hála. Ezenkívül eSATA és USB 2.0-s/3.0-s portok is fellelhetőek a termékeken.

Az adatokat megóvva a hardverhiba és a fájlsérülés veszélyétől, a NAS folyamatos pillanatfelvételeket készít a szerkesztett fájlokról, így azok visszaállíthatók korábbi állapotukra, valós idejű vírusszűrést is végez, és beállítástól függően automatikusan vagy egy kattintásra második hálózati tárolóra, illetve a felhőbe másolja az állományokat.

Netgear ReadyNAS NS204
Netgear ReadyNAS NS204 [+]

Kombinálva a ReadyCLOUD szolgáltatással a ReadyNAS 200 hálózati tároló a Dropbox vagy a Google Drive ingyenes, mégis biztonságos alternatíváját kínálja a fájlok mentéséhez, szinkronizálásához és megosztásához. A Netgear felhőjében a fájlok bármely, internetre csatlakozó eszközről, bárhonnét elérhetők a ReadyNAS 200-ról, a PC-kre, valamint iOS és Android alapú mobileszközökre készült alkalmazások ezt egyszerűvé teszik.

Természetesen az eszközök a NAS-októl elvárt alapszolgáltatásokat is képes ellátni az egyszerű fájlszerver (FTP, SMB stb) funkcióktól a biztonsági mentésen át (Time Machine kompatibilitással természetesen) a médiaszerver (ReadyDLNA, TiVo archiválás, Plex Media Server,) és ReadyNAS Surveillance kamerafunkciókkal bezárólag, illetve a jogosultságok és felhasználók/csoportok kezelése is megoldott.

A Netgear ReadyNAS 202 és 204 ára 97 000 és 165 000 forint körül alakul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés