Hirdetés

A Netflix vezetője szerint a hagyományos tévézésnek egy évtizeden belül vége

Reed Hastings meglátása szerint az online streaming végül kivégzi a rivális technológiát.

A Netflix és a hozzá hasonló online streaming szolgáltatások világszerte egyre népszerűbbek. Az Egyesült Államokban már ott tartunk, hogy a megtekintési idő tekintetében a piacvezető Netflix szinte ugyanúgy áll, mint amit a második és harmadik helyezett, a CBS és az NBC tévétársaságok együtt fel tudnak mutatni.


[+]

Reed Hastings a cég egyik alapítója, és társelnöke szerint az online streaming a világon mindenütt feljövőben van, és ez a folyamat visszafordíthatatlan. Meglátása szerint még magasabb színvonalú alkotások érkeznek majd az ilyen felületekre, amelyek még több nézőt vonzanak majd. Mindez pedig a hagyományos televíziózás bukását hozza magával. Azon a véleményen van, hogy a korábban uralkodó lineáris televíziózásnak 5-10 éven belül vége lesz, azaz eltűnnek a csatornák, a meghatározott műsorrendek és mindenki kötetlenül azt nézhet és akkor, amit és amikor csak akar.

A Netflix egyébként az elmúlt negyedévben egy millió előfizetőt vesztett, azonban ez Reed Hastings szerint csak a háború miatt alakult így, és már most visszatérnek a dolgok a "rendes" kerékvágásba.

Előzmények

Hirdetés