Németországban kapható az MSI nForce alaplapja!

A lap neve MSI K7C12 Pro. Aki követi a megjelenő MSI (de gyakorlatilag bármilyen más gyártó is hasonlóan cselekszik) lapokat egy ideje, tudhatja, hogy a K7 az AMD Athlon/Duron famíliát, míg azt azt követő betű+szám kombó a chipsetet jelöli. Ez jelen esetben az nVidia nForce 420, kódnevén Crush-12 (innen tehát a C12).

A két nForce IGP (North Bridge) közül ez a nagyobbik testvér, amely a kétcsatornás DDR SDRAM vezérlővel, így maximálisan 4.2 GB/sec memória-sávszélességgel rendelkezik.

Az alaplap ára 212 dollár (kb 60.000 Ft), holott se SCSI, se hálókártya, se hasonló nincs rajta! Egy 20.000 Ft-os MX-et persze megspórolunk vele, bár más kérdés, hogy ha 20.000 Ft-ot akarnék videokártyára költeni, nem MX-et, hanem ATi Radeon LE-t, vagy Kyro II-t vennék! Az alaplap tehát drága, ráadásul hamar ott vagyunk, ahol a part szakad: (integrált) videokártyánk elavult, cserélni kéne, azaz veszünk egyet a gépbe. Akkor viszont fölös volt 20 rugót kipengetni azért az MX-ért.

Az alaplapi hangvezérlőről nem tudunk pontosabbat, de reméljük, hogy a Dolby Digital dekódolásra/enkódolásra képes verzióról van szó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés