Hirdetés

A néma egér és az elegáns billentyűzet

Hirdetés

A beviteli eszközök piacán kevés újításra van lehetőség, mivel a gyártók szinte már minden öltetett ellőttek. A Nexus azonban a Silent Mouse sorozattal szemfüles volt, és teljesen hangtalan egeret terveztek, melynek előnye, hogy a kattintás egyáltalán nem hallatszik. A fekete színű SM-7000B jelzésű modellt a vállalat már korábban bemutatta, és most megérkezett a termék fehér verziója is, SM-7000W néven.

Nexus Silent Mouse SM-7000W
Nexus Silent Mouse SM-7000W

Az újdonság továbbra is 1600 dpi-s, állítható optikai szenzorral rendelkezik és 2,4 GHz-es vezeték nélküli kapcsolaton keresztül kommunikál a számítógéppel, a megfelelő energiáról pedig két darab AAA-s elem gondoskodik. A három gombbal és egy görgővel ellátott egér már elérhető az üzletekben. Az árcédulára a fekete verzióhoz hasonlóan 20 angol font került.

Az Enermax is egy ismert termékcsaládon belül frissít. Az Aurora névre keresztelt klaviatúrák HTPC-khez jelentenek megfontolandó alternatívát, de az áruk meglehetősen borsos, és ez sok potenciális vásárlót elriasztott. Erre a problémára jelenthet megoldást az Aurora Lite, ami valamivel nagyobb 460 x 160 x 9,2 mm-es kiterjedéssel rendelkezik, de legalább olcsóbb. Persze a kedvezőbb árcédulának másik kellemetlen hatása a vezeték nélküli technológia elvetése, vagyis az újabb KB010U-B jelzésű modell vezetéken keresztül kommunikál a számítógéppel egy USB felület segítségével.

Enermax Aurora Lite
Enermax Aurora Lite

Az Aurora termékcsalád védjegyének számító szálcsiszolt alumíniumborítás megmaradt, továbbá a billentyűk kialakításán sem változtattak a tervezők. A fekete színű Aurora Lite-on van még két darab extra USB 2.0-s port is. A termék már elérhető az üzletekben, az ajánlott fogyasztói ára 50 euró.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés