Nem oldja meg a rejtélyes hibákat az új GeForce driver

Nagyjából egy hónapja számoltunk be arról, hogy gondok vannak a 320-as driversorozattal, amit az NVIDIA is elismer, és a felhasználók segítségét kérték a hibák felderítése kapcsán. Ez a felhívás máig él, így aki az Egyesült Államokban lakik, és megmagyarázhatatlan grafikai hibákat, vagy instabil működést tapasztal, akkor elgondolkodhat azon, hogy elküldi a GeForce VGA-t az NIVIDIA mérnökeinek némi elemzésre. A költségeket a vállalat továbbra is teljes mértékben felvállalja.

Hirdetés

A 320.49-es driver egyébként valóban megszüntetett számos grafikai hibát, ami egységesen előjött a felhasználók nagy többségének. Megmaradtak azonban azok a rejtélyes instabilitási és képi problémák, melyek abszolút nem jelentkeznek mindenkinél. Ezeket jóval nehezebben detektálhatók, mivel valami specifikus gondra vezethetők vissza, és az NVIDIA pont ezért szeretné igénybe venni a felhasználók segítségét, hiszen amíg nem tudnak kialakítani egy olyan környezetet, amelyen belül a gond reprodukálható, addig ezt a problémát javítani sem lehet.

A problémákkal küzdő felhasználóknak egyébként érdemes a 314.22-es WHQL driver használatán gondolkodni, mert arra igen kevés a panasz. Ez azonban nem telepíthető az új GeForce 700-as sorozatú hardverekhez, márpedig a fenti videóban látható rejtélyes hiba ezeken is előjöhet. Erre sajnos még nincs hivatalos gyógyír. Nem hivatalosan megoldás azonban egy korábbi meghajtó módosítása.

Ez egy olyan terület, amit az NVIDIA nem támogat, és alapvetően mi sem, de ha bárki 314.22-es drivert szeretne használni a GeForce 700-as VGA-khoz, akkor az alábbi fájl használata mellett megteheti. A 64 bites Windows 8, 7 és Vista operációs rendszerekhez való állományt a 314.22-es grafikus driver tömörítővel való manuális kicsomagolása után kell bemásolni a „Display.Driver” nevű könyvtárba. Ezután a telepítés megkezdhető a „setup.exe” fájlon keresztül. Fontos, hogy a módosítással mindenki csak saját felelősségre, illetve csakis akkor éljen, ha a fenti videóban látható problémákat tapasztalja. Szintén kiemelendő, hogy a régebbi driverek nem tartalmaznak tökéletes profilt az új VGA-k hűtéséhez, így a módosítások elvégzése mellett ezt érdemes az Afterburner segítségével manuálisan szabályozni. A 3DMark programokkal a terhelés nagyon jól monitorozható, így könnyedén személyre szabható egy egyedi ventilátorprofil.

Előzmények

Hirdetés